Wielkanocne dania na wynos

Pełna oferta do pobrania: Menu wielkanocne wynos 2021

WIELKANOCNY STÓŁ 2021

 

Pakiet do koszyczka  (ŚWIĘCONKA )

w cenie 45zł

Mini babka  1szt

Chlebek pszenno-żytni 1szt

Buraczki z chrzanem 50g,

Chrzan z jajkiem 50g,

Szynka 150g,

Kiełbasa wiejska  150g,

Pisanki  2szt

cena z koszyczkiem 60zł

Wędliny z wędzarni szefa kuchni Łukasza Cichego

kiełbasa wieprzowo –wołowa  100g / 7zł

szynka wędzona na wiśni 100g/ 6,5zł

karczek wędzony i marynowany w ziołach 100g/6,5

boczek wędzony na śliwie 100g/6zł

biała kiełbasa 100g /4,5zł

możliwość zamówienia wędlin nie krojonych

wędliny krojone i wakowane

( możliwość zamówienia wędlin nie  krojonych przy zamówieniu powyżej 200gr)

 

Przekąski zimne

Marynowane śledzie w buraczkach z chrzanem 14,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w oleju z korniszonem  14,00 zł / 100 g

Filet z pstrąga w marynacie z warzywami 15,50 zł / 100 g

Marynowany łosoś glazurowany w galarecie 36,00 zł / 100 g

Pieczone mięsa, pasztety

Pasztet z cielęciny lub gęsiny 15,00 zł /100 g

Pasztet z królika i perliczki 16,00 zł /100 g

Karczek wieprzowy  12,00 zł /100 g

Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony karczek wieprzowy. idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.

Schab po staropolsku 16,00 zł /100 g

Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, wolno pieczony. Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem chrzanu i żurawiny lub ćwikły z chrzanem.

 Sałatki

Ćwikła ze świeżo tartym chrzanem  11,00 zł /200 g

Buraki marynowane w przyprawach korzennych 9,00 zł /200 g

Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennych

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa 11,00 zł/200 g

Sałatka z porów z kwaśnym jabłkiem i jajkiem 12,00 zł /200 g

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem 12,00 zł /200 g

Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka, boczku oraz ugotowanych na twardo jajek.

 Zupy

Wielkanocny żur na zakwasie z białą kiełbasą z Podstolic 14,00 zł /300 ml

Wielkanocna zupa chrzanowa z szynką  14,00 zł /300 ml

 Dania gorące

Wielkanocna szynka pieczona w całości 15,50 zł/100 g

Kaczka pieczona z jabłkami, z sosem żurawinowym  46, 00 zł / 1 porcja/POŁOWA , 70,00zł/cała

Beef Stroganof  wołowy  25,00 zł / 250 ml

Filet z jesiotra saute  58,00 zł/1 porcja

Pieczony indyk faszerowany 160,00 zł/1 kg

Pieczony w całości, kruchy i soczysty indyk z podkrakowskiego gospodarstwa, nadziewany aromatyczną wątróbką oraz soczystymi jabłkami. Może być podawana na zimno, jak również na gorąco – stanowiąc idealne ukoronowanie świątecznego obiadu.

Waga indyka od 3 do 8 kg.

 Ciasta

Babka Wielkanocna  30 zł/ szt

Mazurek   4,5zł/ 100g

Makowiec  4zł/100g

Jabłecznik  4zł/100g

Sernik  4zł/100g

PASCHA  4,5zł/100g

CHLEB PSZENNY Z ZIARNAMI    22zł/1kg

CHLEB NA ZAKWASIE PSZENNO-ŻYTNIM   28,00ZŁ/1kg

 Sosy na zimno

Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb, pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.

Sos chrzanowy 7,00 zł/1 porcja

Sos Tatarski 7,00 zł /1 porcja

Chrzan z jajkiem 7,00 zł /1 porcja

Warunki zamówienia:

– zamówienia przyjmujemy osobiście lub via e-mail: biuro@restauracjabialaroza.pl

– potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest wpłata zadatku – 50% jego wartości,

– minimalne zamówienie: 2 porcje / 0,5 kg / 1 litr

– zamówienia przyjmujemy do: 31 marca 2021r.

– odbiór osobisty w piątek : 2 kwietnia od 12.00- 20.00, lub w sobotę: 3 kwietnia  od 10.00-12.00

Imię i nazwisko zamawiającego:

E-mail i telefon:

Wartość zamówienia:

Zadatek – 50 %:

Dzień i godzina odbioru:

 

Pełna oferta do pobrania: Menu wielkanocne wynos 2021