Nasza misja to tworzenie nowych smaków i klimatu, w którym nasi Goście czują się naprawdę wyjątkowo. Znamy ich potrzeby i spełniamy je z przyjemnością i zaangażowaniem. Każde wydarzenie ma swój niepowtarzalny charakter i wymaga oprawy szytej na jego miarę. Menu to główny składnik sukcesu każdego eventu, dlatego dbamy o wysoką jakość naszego produktu, stawiając na doskonałe jedzenie i nienaganną obsługę. W restauracji Biała Róża zorganizujesz kolację do 120 os, z możliwością rezerwacji całej restauracji lub jednego z jej pomieszczeń na wyłączność. Nasze menu to współczesna kuchnia polska, bazująca na produktach sezonowych i regionalnych.
Sala restauracyjna na wyłączność – zapewnia prywatność i kameralną atmosferę. Sala mieści do 30 osób. Jest idealnym rozwiązaniem jesli planujesz lunch biznesowy lub kolację dla swoich Gości, sesję szkoleniową lub prezentację swojej firmy albo nowego produktu połączoną z poczęstunkiem.
MENU I
PRZYSTAWKA
Pasztet z królika, chałka, konfitura z agrestu, rukola
Nosiola, L’Òra, Pravis, Trydent – Górna Adyga, Włochy 75 ml
ZUPA
Bulion cielęcy, grasica, oliwa truflowa
Sottoriva Frizzante Sur Lie, Malibran, Włochy 75 ml
DANIE GŁÓWNE
Pierś z kaczki, trufle ziemniaczane, seler, pietruszka, por, sos jarzębinowy
Bourgogne, Domaine Forey Pere & Fils, Francja 75 ml
DESER
Biszkopt, wanilia, sos malinowy, lody śmietankowe
Tokaj Szamorodni, Pendits, Tokaj – Hegyalja, Węgry 50 ml
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
MENU II
PRZYSTAWKA
Wędzony pstrąg, chrzan, jabłka, szczypiorek
Riesling Kabinett, Gebruder Ludwig, Niemcy 75 ml
ZUPA
Krem z kalarepy, gruszka, olej rzepakowy
Kwaśne Jabłko, Letni, Warmińsko – Mazurskie, Polska 75 ml
DANIE GŁÓWNE
Gicz cielęca, suflet z kalafiora, szpinak, marchew, sos tymiankowy
Chinon AOC, „Domaine Rene – Couly”, Couly – Dutheil, Francja 75 ml
DESER
Parfait czekoladowe, sos truskawkowy
Barolo Chinato, Fratelli Rovero, Piemont, Włochy 50 ml
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
MENU III
PRZYSTAWKA ZIMNA
Sałaty, ser Kozia Babka z Wańczykówki, śliwka, polne zioła, cytrusowy winegret
Sancerre, Roger et Didier Raimbault, Francja 75 ml
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Policzki wołowe, puree z pasternaka, sos jałowcowy
Tavel, „La Forcadiere”, Domaine Maby, Francja 75 ml
DANIE GŁÓWNE
Polędwica z dorsza, kluski z marchewki, cukinia, papryka czerwona, cydr
Bourgogne, Domaine Forey Pere & Fils, Francja 75 ml
DESER
Pączki czekoladowe, sorbet cytrynowy
Barolo Chinato, Fratelli Rovero, Piemont, Włochy 50 ml
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
MENU IV
PRZYSTAWKA ZIMNA
Marynowany półgęsek, gruszki, olej rzepakowy, szczypiorek
Rebula, Movia, Primorje, Słowenia 75 ml
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Kiełbasa z pstrąga, burak, biszkopt z rukoli
Pinot Gris, Rapaura Springs, Marlborough, Nowa Zelandia 75 ml
DANIE GŁÓWNE
Polędwica wołowa, pieczony ziemniak z popiele, kalarepa, cukinia, marchew
Tannat de Reserva, Castel Pujol, Bodegas Carrau, Urugwaj 75 ml
DESER:
Ciasto migdałowe, sorbet z mandarynki
Chyliczki, Cydr lodowy, Mazowieckie, Polska 75 ml
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
Na życzenie naszych gości przygotowujemy także skrócone menu – indywidualnie dopasowane do potrzeb naszych gości.