Wielkanocne dania na wynos

Pełna oferta do pobrania: Menu wielkanocne wynos 2019

Wielkanocny stół 2019

Przekąski zimne

Marynowane śledzie w buraczkach z chrzanem 8,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w oleju z korniszonem  8,00 zł / 100 g

Filet z pstrąga w marynacie z warzywami 12,50 zł / 100 g

Marynowany łosoś glazurowany w galarecie 30,00 zł / 100 g

Pieczone mięsa, pasztety

Pasztet z cielęciny lub gęsiny 12,00 zł /100 g

Pasztet z królika i perliczki 11,00 zł /100 g

Karczek wieprzowy  10,00 zł /100 g

Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony

karczek wieprzowy. idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.

Schab po staropolsku 11,00 zł /100 g

Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, wolno pieczony.

Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem

chrzanu i żurawiny lub ćwikły z chrzanem.

Sałatki

Ćwikła ze świeżo tartym chrzanem  7,00 zł /100 g

Buraki marynowane w przyprawach korzennych 6,00 zł /100 g

Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennych 

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa 6,00 zł/100 g

Sałatka z porów z kwaśnym jabłkiem i jajkiem 7,00 zł /100 g

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem 7,00 zł /100 g

Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka,

boczku oraz ugotowanych na twardo jajek.

Zupy

Wielkanocny żur na zakwasie z białą kiełbasą z Podstolic 10,00 zł /300 ml

Wielkanocna zupa chrzanowa z szynką  10,00 zł /300 ml

Dania gorące

Wielkanocna szynka pieczona w całości 13,50 zł/100 g

Kaczka pieczona z jabłkami, z sosem żurawinowym  40, 00 zł / 1 porcja/POŁOWA

Beef Stroganof z polędwicy wołowej  42,00 zł / 250 ml

Filet z jesiotra saute  41,00 zł/1 porcja

Pieczony indyk faszerowany 120,00 zł/1 kg

Pieczony w całości, kruchy i soczysty indyk z podkrakowskiego gospodarstwa,

nadziewany aromatyczną wątróbką oraz soczystymi jabłkami. Może być podawany

 na zimno, jak również na gorąco – stanowiąc idealne ukoronowanie świątecznego obiadu.

Waga indyka od 3 do 8 kg.

 

Sosy na zimno

Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb,

 pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.

Sos chrzanowy                                                                                                   6,00 zł/1 porcja

Sos Tatarski                                                                                                        6,00 zł /1 porcja

Chrzan z jajkiem                                                                                                6,00 zł /1 porcja

 

Warunki zamówienia:

– zamówienia przyjmujemy osobiście lub via e-mail: biuro@restauracjabialaroza.pl

– potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest wpłata zadatku – 50% jego wartości,

– minimalne zamówienie: 3 porcje / 0,5 kg / 1 litr

– zamówienia przyjmujemy do: 17 kwietnia 2018 r

– odbiór osobisty w sobotę: 20 kwietnia do godz. 14:00

Imię i nazwisko zamawiającego:

E-mail i telefon:

Wartość zamówienia:

Zadatek – 50 %:

Dzień i godzina odbioru:

 

Jeśli czujesz, że musisz już odpocząć od zgiełku i hałasu najbardziej zatłoczonych miejsc krakowskiego centrum to wpadnij do nas!
Mamy letnie menu, letni ogródek i mamy dla Ciebie czas.. żeby porozmawiać, polecić Ci dobre wino i zadbać o Twoje samopoczucie, zapraszamy!
Jesteśmy 5 kroków od Rynku

IMG_0645

Muzyka na żywo w piątek od godz. 19:00

Serdecznie zapraszamy na wieczory przy muzyce na żywo, w tym tygodniu w piątek od godz. 19:00

 

 

19.01.17, czwartek. godz. 19:00 Masterclass Grand Cru Alzacji

Szczegółowe informacje

Alzacja słynie z różnorodnych gleb co wpływa na charakter białych win tam produkowanych. Jeżeli chcesz poznać 51 Grand Cru Alzacji i dowiedzieć się więcej o słynnej francuskiej apelacji to jest to seminarium dla Ciebie. Dowiesz się dlaczego alzackie wina są jednymi z najlepszych w łączeniu wina z potrawami.
Wiedzę zilustrujemy warsztatami degustacyjnymi 13 win, z czego 5 Grand Cru oraz łączeniem wina z potrawami z  kuchni wielokrotnie nagrodzonej w ostatnim roku Restauracji Biała Róża. Masterclass jest organizowany przy współpracy z impoerterm @Winnice Loary – wina z Francji.Lista win:1/ Domaine Schirmer, Riesling 2015

2/ Domaine Bader, Riesling 2015

3/ Andre Blanck et ses fils, Riesling 2015

4/ Hubert Meyer, Riesling 2014

5/ Hueber, Riesling 2014

6/ Jean Louis Mauler Burgreben 2014

7/ Jean Louis Mauler L’Essen’ciel 2011

8/ Leipp Leininger Lieu-Dit Degis 2014

9/ Andre Blanck et ses fils 2015 Schlossberg Rieling , Alsace Grand Cru 2015

10/ Hueber , Riesling 2014 Sporen , Alsace Grand Cru

11/ Hubert Meyer, Riesling Grand Cru Winzenberg 2013

12/ Chateau Ollwiller , Riesling Vielles Vignes , Alsace Grand Cru Ollwiller 2009

13/ Jean Louis Mauler, Alsace Grand Cru Schoenenbourg 2014

Masterclass poprowadzi Monika Bielka-Vescovi
Koszt: 120 zł od osoby
Liczba miejsc 12
Zapisy: monika@szkolasommelierow.com

Zjedz przy Świątecznym Stole Pajacyka!

Przyłączcie się z nami do akcji Świąteczny Stół Pajacyka!
3 grudnia (sobota) zapraszamy do stołu! Tego dnia przekażemy część dochodu na rzecz programu dożywiania dzieci Pajacyk. Zaproście rodzinę, przyjaciół, znajomych i zjedzcie wspólny posiłek. Smacznego!

Kolacja Sąsiedzi od kuchni – Restauracja Biała Róża

W związku z nadchodzącym festiwalem Terra Madre zapraszamy Was na kolację towarzyszącą temu wydarzeniu, która odbędzie się w Białej Róży, 11 listopada, o 19:30

Autorska kuchnia sąsiadujących regionów: Małopolski, Śląska, Zagłębia i Beskidu Żywieckiego – Przemek Błaszczyk (Manana Bistro – Chorzów), Bartosz Gadzina (Beksien – Bielsko Biała) i Łukasz Cichy (Biała Róża – Kraków)

ZAPISZ SIĘ JUŻ DZIŚ

Menu:

Przystawka zimna – Łukasz Cichy, Biała Róża, Kraków
Pipki gęsie, bakalie, kasza krakowska, sorbet z kiszonego buraka
Przystawka ciepła – Przemek Błaszczyk, Bistro & Wine bar, Mańana Chorzów
Krokiet z gęsich żołądków, ziemniaki z gęsią krwią, kiszona czerwona kapusta, szara reneta

Zupa – Bartosz Gadzina, Beksien, Bielsko – Biała
Chuda jewa, żółtko, długo pieczony bok świni złotnickiej

Danie rybne – Bartosz Gadzina, Beksien, Bielsko – Biała
Sandacz z Goczałkowic, ziemniak i marchew od Gadziny, masło z Wieprza

Danie mięsne – Łukasz Cichy, Biała Róża, Kraków
comber jagnięcy, trufla ziemniaczana, kapusta charsznicka, jarmuż, skorzonera,

Deser – Przemek Błaszczyk, Mańana Bistro & Wine bar, Chorzów
sernik z koziej rury z rokitnikiem, coulis z moszczu po nalewce porzeczkowej, beza z palonym sianem
cena: 160.00 zł

Świąteczne potrawy wielkanocne, przygotowane na bazie lokalnych produktów najwyższej jakości oraz tradycyjnych receptur

Pełna propozycja menu do pobrania: Menu wynos wielkanoc 2016

Zapraszamy do składania świątecznych zamówień: biuro@restauracjabialaroza.pl

Dania  na Wielkanocny stół

Przekąski zimne

Marynowane śledzie w śmietanie 5,00 zł / 100g

Marynowane śledzie w oleju 5,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w buraczkach z chrzanem 5,00 zł / 100 g

Pieczone mięsa, pasztety

Pasztet z dziczyzny 8,00 zł /100g

Pachnący jałowcem, pieczony w piecu pasztet z dziczyzny. Idealny na świąteczne śniadanie.

Pasztet z cielęciny i gęsiny 8,00 zł /100g

Pasztet z królika i perliczki 8,00 zł /100g

Karczek wieprzowy 8,00 zł /100g

Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony karczek wieprzowy.

Idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.

Schab po staropolsku 9,00 zł /100g

Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, pieczony w piecu.

Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem

chrzanu i żurawiny

Sałatki

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa 4,00 zł/100g

Ćwikła ze świeżo tartym chrzanem 5,00 zł /100g

Buraki marynowane w przyprawach korzennych 5,00 zł /100g

Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennymi

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem 5,00 zł /100g

Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka, boczku oraz ugotowanych na twardo jajek.

Sałatka z porów z kwaśnym jabłkiem i jajkiem 5,00 zł /100g

Zupy

Wielkanocny żur na zakwasie z białą kiełbasą z Podstolic 5,50 zł /300ml

Wielkanocna zupa chrzanowa z szynką 5,50 zł /300ml

Dania gorące

Wielkanocna szynka pieczona w całości 9,00 zł/100g

Kaczka pieczona z jabłkami, z sosem żurawinowym 34, 00 zł / 1 porcja/POŁOWA

Filet z jesiotra saute 27,00 zł/1 porcja

Pieczony indyk faszerowany 90,00 zł/1 kg

Pieczony w całości, kruchy i soczysty indyk z podkrakowskiego gospodarstwa, nadziewany aromatyczną wątróbką oraz soczystymi jabłkami. Może być podawany na zimno, jak również na gorąco – stanowiąc idealne ukoronowanie świątecznego obiadu. Waga indyka od 3 do 8 kg.

Sosy na zimno

Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb, pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.

Sos chrzanowy 3,50 zł/1 porcja

Sos czosnkowy 2,50 zł /1 porcja

Sos Tatarski 3,50 zł /1 porcja

Chrzan z jajkiem 3,50 zł /1 porcja

Deser

WIELKANOCNA PASCHA (własne naczynie) 8,00 zł/100g

Warunki zamówienia:

– zamówienia przyjmujemy osobiście lub via e-mail: biuro@restauracjabialaroza.pl

– potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest wpłata zadatku – 50% jego wartości,

– minimalne zamówienie: 3 porcje, 0,5 kg, 1 litr

– zamówienia przyjmujemy do: 23 marca 2016r

– odbiór osobisty w sobotę, 26 marca do godz. 15:00

19a

Krem chrzanowy, szynka

_NEW3879

_NEW3993

32

14d

8a

3d

 

Dania  na Bożonarodzeniowy stół

 Przekąski zimne

Marynowane śledzie w śmietanie

5,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w oleju

5,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w BURACZKACH

 5,00 zł / 100 g

FILET Z Pstrąga w marynacie z korzennymi warzywami

11,00 zł / 100 g

Pstrąg potokowy podany na słodko, zanurzony w octowej marynacie z dodatkiem korzennych warzyw i tymianku.

Karp w galarecie

11,00 zł / 100 g

Filety karpia zatorskiego ułożone i zastygnięte w aromatycznej galarecie z wywaru rybnego.

Karp po żydowsku

12,00 zł / 100 g

Filet z karpia zatorskiego, podany na słodko, w aromatycznej galarecie z wywaru

karpia, z dodatkiem rodzynek i migdałów.

Marynowany łosoś glazurowany galaretą

18,00 zł / 100 g

Pieczone mięsa, pasztety

Pasztet z dziczyzny

7,00 zł /100g

Pachnący jałowcem, pieczony w piecu pasztet z dziczyzny. Idealny na bożonarodzeniowe świąteczne śniadanie.

 

Pasztet WIEPRZOWO-WOŁOWY

6,00 zł /100g

Karczek wieprzowy

8,00 zł /100g

Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony karczek wieprzowy.  Idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.

Schab po staropolsku

9,00 zł /100g

Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, pieczony w piecu. Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem chrzanu i żurawiny.

Przekąski gorące

Pierogi ręcznie lepione

  • z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi
  • 14 ,00 zł / 300g    
  • Z suszonymi śliwkami i makiem
  • 14 ,00 zł / 300g     

Uszka z kapustą i grzybami

6,50 zł /110g

 

Sałatki

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

4,00 zł /100g

Buraki Marynowane w przyprawach korzennych

5,00 zł /100g

Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennymi

 

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem

5,00 zł /100g

Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka, boczku oraz ugotowanych na twardo jajek.

Zupy

Wigilijny barszcz czerwony z kiszonych buraków

5,50 zł /300ml

Winny w smaku, o burgundowym kolorze

Wigilijny żur na zakwasie z grzybami

6,50 zł /300ml

Wigilijna Zupa grzybowa z łazankami

9,50 zł /300ml

Kompot z suszonych owoców

5,50 zł /500ml

Tradycyjny, pachnący cynamonem i goździkami, wigilijny kompot z suszonych owoców: jabłek, gruszek i śliwek.

 

      Dania gorące          

Filet z Karpia Zatorskiego

22,00 zł /1 porcja  

Karp zatorski smażony

22,00 zł /1 porcja  

Dzwonka karpia z Zatora, moczone w mleku, obtoczone w mące pszennej i smażone na złoty kolor. Obowiązkowa, wigilijna potrawa na każdym polskim stole. Najlepiej podgrzewać w piekarniku pod przykryciem, w temperaturze 190*C przez 7-9 min. 1 porcja to ok. 200 gr.

Karp królewski z sosem z leśnych grzybów

28,00 zł /1 porcja

Smażony na złoty kolor karp królewski, podany z sosem z grzybów leśnych, który podkreśli delikatny smak i aromat ryby. Karpia najlepiej podgrzewać pod przykryciem, w piekarniku w temperaturze 190*C przez 7-9 min, natomiast sos podgrzewamy w oddzielnym garnuszku i  polewamy nim wyjętą wcześniej z piekarnika rybę. 1 porcja to ok. 250 gr.

WIGILIJNA kapusta z grzybami I GROCHEM

5,00 zł /100g

Łazanki z makiem i bakaliami

6,00 zł /100g

Kaczka pieczona z jabłkami, z sosem żurawinowym

 39, 00 zł / 1 porcja/POŁOWA

Smażony filet z sandacza

27,00 zł /1 porcja

 

PIECZONY Indyk FASZEROWANY

95,00 zł /1 kg

Pieczony w całości, kruchy i soczysty indyk z podkrakowskiego gospodarstwa, nadziewany aromatyczną wątróbką oraz soczystymi jabłkami. Może być podawany na zimno, jak również na gorąco – stanowiąc idealne ukoronowanie świątecznego obiadu. Waga indyka od 3 do 8 kg.

Sosy na zimno

Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb, pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.

Sos chrzanowy                                                                 3,50 zł /1 porcja

Sos czosnkowy                                                                  2,50 zł /1 porcja

Sos TATARSKI                                                                      3,50 zł /1 porcja

 

 

Warunki zamówienia:

– zamówienia przyjmujemy osobiście lub via e-mail: biuro@restauracjabialaroza.pl

– potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest wpłata zadatku – 50% jego wartości,

– minimalne zamówienie: 3 porcje, 0,5 kg, 1 litr

– zamówienia przyjmujemy do: 21 grudnia 2015 r do godz. 17:00

– odbiór osobisty 23 grudnia lub 24 grudnia do godz. 13:00

 

biznes3

Karp Zatorski w aromatycznej galarecie

PRZYJĘCIA-PRYWATNE-przyjecia

Home4

 

Kongres, Konferencja

W dzisiejszych czasach coraz trudniej wyobrazić sobie konferencję lub kongres bez kompleksowej obsługi cateringowej. Organizatorom dajemy poczucie pewności zaspokajając rozmaite potrzeby kulinarne uczestników spotkania.

Przykładowe propozycje menu znajdzie Państwo tutaj: Przerwy kawowe & lunch
(więcej…)