Urugwajskie wina i kolacja – wieczór degustacyjny w Białej Róży – 13.06.2017, godz. 19:00

Powrót

Kulinarne atrakcje Urugwaju to Yerba Mate, słynne na całym świecie steki i oczywiście… tannaty!

Zapraszamy Was na to niecodzienne spotkanie – selekcja win, która oddaje różnorodność urugwajskich aromatów i menu degustacyjne, skomponowane prze szefa kuchni Łukasza Cichego.
Nie zabraknie też opowieści i rozmów o winie z naszym Gościem specjalnym…

pjimage (2)

Menu

I KURS
Foie gras, sól morska, wanilia
Juan Carrau Sauvignon Blanc VCP Uruguay Bodegas Carrau

II KURS
Przegrzebki, ogórek małosolny, mięta pieprzowa, sos teriyaki
Juan Carrau Sauvignon Blanc de Reserva VCP Uruguay Bodegas Carrau

III KURS
Comber z królika, groszek zielony, raki
Chardonnay de Reserva VCP Uruguay Bodegas Carrau

IV KURS
Pierś z bażanta, szparagi, suflet z młodej kapusty, czekolada, ostra papryka
Tannat de Reserva VCP Uruguay Bodegas Carrau

V KURS
Łopatka barania, jałowcówka, ser Mr Wańczyk
1752 J. Carrau Pujol Gran Tradición VCP Uruguay Bodegas Carrau

VI KURS
Sery zagrodowe z Wańczykówki i Kaszubskiej Kozy, sorbet rabarbarowy
Amat Tannat VCP Uruguay Bodegas Carrau

Cena: 130 PLN/os
rezerwacje: biuro@restauracjabialaroza.pl

Organizatorzy: Restauracja Biała Róża i Dom Wina

Powrót