Napisz do nas .

Dziękujemy za wiadomość

Wybierz język
Wybierz
Szukaj na stronie

Wpisz poniżej szukaną frazę

Filtry

Typ
Szukane słowo
Cena
-

Zapytanie o rezerwację:


Dziękujemy za wiadomość

Spotkania biznesowe w
centrum Krakowa

 

Nasza misja to tworzenie nowych smaków i klimatu, w którym nasi Goście czują się naprawdę wyjątkowo. Znamy ich potrzeby i spełniamy je z przyjemnością i zaangażowaniem.

default

Spotkanie biznesowe

 

Każde wydarzenie ma swój niepowtarzalny charakter i wymaga oprawy szytej na jego miarę.

Menu to główny składnik sukcesu każdego eventu, dlatego dbamy o wysoką jakość naszego produktu, stawiając na doskonałe jedzenie i nienaganną obsługę.  

W restauracji Biała Róża zorganizujesz kolację do 120 os, z możliwością rezerwacji całej restauracji lub jednego z jej pomieszczeń na wyłączność.

Nasze menu to współczesna kuchnia polska, bazująca na produktach sezonowych i regionalnych.

 

POBIERZ MENU

MENU I

165 ZŁ

Please select one soup / starter, main course and dessert

PRZYSTAWKA / ZUPA

 

SOUP / STARTER

Krem z sałaty masłowej, kwaśna śmietana, oliwa paprykowa VEG

Cream of lettuce soup, sour cream, paprika olive oil VEG

Bulion z pomidorami i warzywami sezonowymi i lubczykiem, kluseczki za szpinaku

Broth with tomatoes, seasonal vegetables and lovage, spinach noodles

Carpaccio z marynowanego buraka w occie truskawkowym, prażone orzechy laskowe, ser kozi,

jabłko VEG

Beetroot carpaccio with strawberry vinegar, roasted hazelnuts, goat cheese, apple VEG

Tatar z pstrąga, marynowany ogórek, cebula czerwona, majonez kolendrowy, limonka

Trout tartare, pickled cucumber, red onion, cilantro mayonnaise, lime

 

DANIE GŁÓWNE

Main course

Polędwiczki wieprzowe w sosie piwnym, zapiekanka ziemniaczana, pieczony kalafior z palonym masłem

Pork tenderloin in beer sauce, potato gratin, butter roasted cauliflower

Pierś z kurczaka zagrodowego, gołąbek z ryżem i warzywami, marchewka, sos szałwiowy

Free range chicken breast, stuffed cabbage roll with rice and vegetables, carrot, sage sauce

Filet z dorsza w cieście cydrowym,  babka ryżowa, warzywa, sos cytrynowy

Cod fillet in cider pie, rice cake, vegetables, lemon sauce

Curry wegeteriańskie z batatem, kalafiorem, mlekiem kokosowym i orzechem nerkowca

Vegetarian curry with sweet potato, cauliflower, coconut milk and cashew nut

 

DESERY

Desserts

 

Biszkopt cytrynowy, krem waniliowy, owoce

Lemon sponge cake, vanilla cream, fruit

Kompozycja lodów i sorbetów, kruszonka kakaowa, owoce

Selection of ice cream and sorbets, cocoa crumble, fruit

Beza malinowa, krem kawowy

Raspberry meringue, coffee cream

 

Woda mineralna / Mineral water

MENU II

205 zł

Please select one soup / starter, main course and dessert

PRZYSTAWKA / ZUPA

 

SOUP / STARTER

Żurek na serwatce z białą kiełbasą i ziemniakami

Traditional sour rye soup with white sausage and potatoes

Krem z pasternaka z kluseczkami buraczanymi VEG

Cream of parsnip with beetroot dumplings VEG

Mieszane sałaty z jajkiem zielononóżki wolno gotowanym, pomarańczami i mięta VEG

Mixed greens with a green-legged partridge hen egg, oranges and mint VEG

Galaretka z nóżek wieprzowych, pikle, piana z wasabi

Pork aspic, pickles, wasabi foam

 

DANIE GŁÓWNE

Main course

 

Wołowina duszona w czerwonym winie, puree chrzanowe, pappardelle z marchewki

Beef braised in red wine, horseradish potato puree, carrot pappardelle

Rolada z perliczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, kluski śląskie, warzywa

Guinea fowl roulade with spinach and dried tomatoes, Silesian dumplings, vegetables

Filet z pstrąga, soczewica, szpinak, salsa ziołowa

Trout fillet, lentils, spinach, herb salsa

Risotto z groszkiem zielonym z grillowanym  serem halloumi i oliwą bazyliową VEG

Risotto with green peas,  grilled halloumi cheese and basil olive oil VEG

 

DESERY

Desserts

 

Ciastko migdałowe, krem malinowy, beza

Almond cake, raspberry cream, meringue

Sernik z białą czekoladą, konfitura wiśniowa

Cheesecake with white chocolate, cherry jam

Parfait kakaowe, sos truskawkowy

Cocoa parfait, strawberry sauce

 

Woda mineralna / Mineral water

MENU III

255 zł

Please select one soup / starter, main course and dessert

PRZYSTAWKI PODANE WIELOPORCJOWO NA STÓŁ

 

Starters served on platters

 

Pasztet cielęcy, konfitura żurawinowa, brioszka

Veal pate, cranberry jam, brioche

Śledź korzenny, galaretka jabłkowa, cebula, kwaśna śmietana

Herring, apple jelly, onion, sour cream

Sałaty, rukola, ser kozi, winogron, zioła, sos cytrusowy VEG

Lettuce, arugula, goat cheese, grapes, herbs, citrus sauce VEG

Grzanka ziołowa, awokado, granat, bryndza VEG

Toast, avocado, pomegranate, sheep's cheese

 

ZUPA

Soup

Rosół z pieczonej perliczki i pierożkami warzywnymi z kolendrą

Broth of guinea fowl and vegetable dumplings with cilantro

Krem z białych warzyw  z imbirem, kluseczki marchewkowe

Cream of white vegetables  with ginger, carrot dumplings

 

DANIA GŁÓWNE

Main course

 

Pierś z kaczki, kluska leniwa, cukinia, marchew marynowana w pomarańczach, sos waniliowy

Duck breast, cheese dumpling, zucchini, carrot marinated in oranges, vanilla sauce

Schab z dzika, boczek złotnicki, burak, kalarepa, zapiekanka ziemniaczana sos tymiankowy

Wild boar loin, "Złotnicki" bacon, beetroot, kohlrabi, potato gratin, thyme sauce

Filet z sandacza, szpinak, puree marchewkowe, sos szafranowy

Zander fillet, spinach, carrot puree, saffron sauce

Pieczarkowe racuchy, puree z papryki, marynowany ogórek w tabasco i w occie jabłkowym

Mushroom pancakes, paprika puree, cucumbermarinated in Tabasco and apple cider vinegar

 

DESERY

Desserts

Słony karmel, marakuja, ciastko pomarańczowe

Salted caramel, passion fruit, orange cake

Paczki czekoladowe, kozi ser, sos malinowy

Mini chocolate doughnuts, goat cheese, raspberry sauce

 

Woda mineralna / Mineral water

 

 

 

NAPOJE BEZALKOHOLOWE

DODATKOWO PŁATNE

 

Kawa, herbata / Coffe or tea  15 zł

lub

Pakiet napojów bezalkoholowych I

30 zł/os ( do 4 godzin)

Kawa, herbata, woda mineralna

Pakiet napojów bezalkoholowych II

40 zł/os ( do 4 godzin)

Kawa, herbata, woda mineralna

soki owocowe

Zachęcamy do kontaktu

 

Więcej informacji uzyskają Państwo dzwoniąc lub pisząc

+48 12 421 51 90

biuro@restauracjabialaroza.pl

 

lub korzystając z formularza kontaktowego. 

Dziękujemy za wiadomość