Nasza misja to tworzenie nowych smaków i klimatu, w którym nasi Goście czują się naprawdę wyjątkowo. Znamy ich potrzeby i spełniamy je z przyjemnością i zaangażowaniem.
Każde wydarzenie ma swój niepowtarzalny charakter i wymaga oprawy szytej na jego miarę.
Menu to główny składnik sukcesu każdego eventu, dlatego dbamy o wysoką jakość naszego produktu, stawiając na doskonałe jedzenie i nienaganną obsługę.
W restauracji Biała Róża zorganizujesz kolację do 120 os, z możliwością rezerwacji całej restauracji lub jednego z jej pomieszczeń na wyłączność.
Nasze menu to współczesna kuchnia polska, bazująca na produktach sezonowych i regionalnych.
Na życzenie naszych gości przygotowujemy skrócone menu dopasowane do potrzeb naszych gości.
165 ZŁ
Please select one soup / starter, main course and dessert
SOUP / STARTER
Krem z sałaty masłowej, kwaśna śmietana, oliwa paprykowa VEG
Cream of lettuce soup, sour cream, paprika olive oil VEG
Bulion z pomidorami i warzywami sezonowymi i lubczykiem, kluseczki za szpinaku
Broth with tomatoes, seasonal vegetables and lovage, spinach noodles
Carpaccio z marynowanego buraka w occie truskawkowym, prażone orzechy laskowe, ser kozi,
jabłko VEG
Beetroot carpaccio with strawberry vinegar, roasted hazelnuts, goat cheese, apple VEG
Tatar z pstrąga, marynowany ogórek, cebula czerwona, majonez kolendrowy, limonka
Trout tartare, pickled cucumber, red onion, cilantro mayonnaise, lime
Main course
Polędwiczki wieprzowe w sosie piwnym, zapiekanka ziemniaczana, pieczony kalafior z palonym masłem
Pork tenderloin in beer sauce, potato gratin, butter roasted cauliflower
Pierś z kurczaka zagrodowego, gołąbek z ryżem i warzywami, marchewka, sos szałwiowy
Free range chicken breast, stuffed cabbage roll with rice and vegetables, carrot, sage sauce
Filet z dorsza w cieście cydrowym, babka ryżowa, warzywa, sos cytrynowy
Cod fillet in cider pie, rice cake, vegetables, lemon sauce
Curry wegeteriańskie z batatem, kalafiorem, mlekiem kokosowym i orzechem nerkowca
Vegetarian curry with sweet potato, cauliflower, coconut milk and cashew nut
Desserts
Biszkopt cytrynowy, krem waniliowy, owoce
Lemon sponge cake, vanilla cream, fruit
Kompozycja lodów i sorbetów, kruszonka kakaowa, owoce
Selection of ice cream and sorbets, cocoa crumble, fruit
Beza malinowa, krem kawowy
Raspberry meringue, coffee cream
Woda mineralna / Mineral water
205 zł
Please select one soup / starter, main course and dessert
SOUP / STARTER
Żurek na serwatce z białą kiełbasą i ziemniakami
Traditional sour rye soup with white sausage and potatoes
Krem z pasternaka z kluseczkami buraczanymi VEG
Cream of parsnip with beetroot dumplings VEG
Mieszane sałaty z jajkiem zielononóżki wolno gotowanym, pomarańczami i mięta VEG
Mixed greens with a green-legged partridge hen egg, oranges and mint VEG
Galaretka z nóżek wieprzowych, pikle, piana z wasabi
Pork aspic, pickles, wasabi foam
Main course
Wołowina duszona w czerwonym winie, puree chrzanowe, pappardelle z marchewki
Beef braised in red wine, horseradish potato puree, carrot pappardelle
Rolada z perliczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, kluski śląskie, warzywa
Guinea fowl roulade with spinach and dried tomatoes, Silesian dumplings, vegetables
Filet z pstrąga, soczewica, szpinak, salsa ziołowa
Trout fillet, lentils, spinach, herb salsa
Risotto z groszkiem zielonym z grillowanym serem halloumi i oliwą bazyliową VEG
Risotto with green peas, grilled halloumi cheese and basil olive oil VEG
Desserts
Ciastko migdałowe, krem malinowy, beza
Almond cake, raspberry cream, meringue
Sernik z białą czekoladą, konfitura wiśniowa
Cheesecake with white chocolate, cherry jam
Parfait kakaowe, sos truskawkowy
Cocoa parfait, strawberry sauce
Woda mineralna / Mineral water
255 zł
Please select one soup / starter, main course and dessert
Starters served on platters
Pasztet cielęcy, konfitura żurawinowa, brioszka
Veal pate, cranberry jam, brioche
Śledź korzenny, galaretka jabłkowa, cebula, kwaśna śmietana
Herring, apple jelly, onion, sour cream
Sałaty, rukola, ser kozi, winogron, zioła, sos cytrusowy VEG
Lettuce, arugula, goat cheese, grapes, herbs, citrus sauce VEG
Grzanka ziołowa, awokado, granat, bryndza VEG
Toast, avocado, pomegranate, sheep's cheese
Soup
Rosół z pieczonej perliczki i pierożkami warzywnymi z kolendrą
Broth of guinea fowl and vegetable dumplings with cilantro
Krem z białych warzyw z imbirem, kluseczki marchewkowe
Cream of white vegetables with ginger, carrot dumplings
Main course
Pierś z kaczki, kluska leniwa, cukinia, marchew marynowana w pomarańczach, sos waniliowy
Duck breast, cheese dumpling, zucchini, carrot marinated in oranges, vanilla sauce
Schab z dzika, boczek złotnicki, burak, kalarepa, zapiekanka ziemniaczana sos tymiankowy
Wild boar loin, "Złotnicki" bacon, beetroot, kohlrabi, potato gratin, thyme sauce
Filet z sandacza, szpinak, puree marchewkowe, sos szafranowy
Zander fillet, spinach, carrot puree, saffron sauce
Pieczarkowe racuchy, puree z papryki, marynowany ogórek w tabasco i w occie jabłkowym
Mushroom pancakes, paprika puree, cucumbermarinated in Tabasco and apple cider vinegar
Desserts
Słony karmel, marakuja, ciastko pomarańczowe
Salted caramel, passion fruit, orange cake
Paczki czekoladowe, kozi ser, sos malinowy
Mini chocolate doughnuts, goat cheese, raspberry sauce
Woda mineralna / Mineral water
DODATKOWO PŁATNE
Kawa, herbata / Coffe or tea 15 zł
lub
Pakiet napojów bezalkoholowych I
30 zł/os ( do 4 godzin)
Kawa, herbata, woda mineralna
Pakiet napojów bezalkoholowych II
40 zł/os ( do 4 godzin)
Kawa, herbata, woda mineralna
soki owocowe
Więcej informacji uzyskają Państwo dzwoniąc lub pisząc
lub korzystając z formularza kontaktowego.