Spotkania biznesowe Kraków

Spotkania biznesowe w centrum Krakowa

Nasza misja to tworzenie nowych smaków i klimatu, w którym nasi Goście czują się naprawdę wyjątkowo. Znamy ich potrzeby i spełniamy je z przyjemnością i zaangażowaniem. Każde wydarzenie ma swój niepowtarzalny charakter i wymaga oprawy szytej na jego miarę. Menu to główny składnik sukcesu każdego eventu, dlatego dbamy o wysoką jakość naszego produktu, stawiając na doskonałe jedzenie i nienaganną obsługę. W restauracji Biała Róża zorganizujesz kolację do 120 os, z możliwością rezerwacji całej restauracji lub jednego z jej pomieszczeń na wyłączność. Nasze menu to współczesna kuchnia polska, bazująca na produktach sezonowych i regionalnych.

Private dining – zarezerwuj salę na wyłączność

Sala restauracyjna na wyłączność – zapewnia prywatność i kameralną atmosferę. Sala mieści do 30 osób. Jest idealnym rozwiązaniem jesli planujesz lunch biznesowy lub kolację dla swoich Gości, sesję szkoleniową lub prezentację swojej firmy albo nowego produktu połączoną z poczęstunkiem.

MENU I

105 ZŁ

WINE PAIRING 55 ZŁ

PRZYSTAWKA

Pasztet z królika, chałka, konfitura z agrestu, rukola

Nosiola, L’Òra, Pravis, Trydent – Górna Adyga, Włochy 75 ml

ZUPA

Bulion cielęcy, grasica, oliwa truflowa

Sottoriva Frizzante Sur Lie, Malibran, Włochy 75 ml

DANIE GŁÓWNE

Pierś z kaczki, trufle ziemniaczane, seler, pietruszka, por, sos jarzębinowy

Bourgogne, Domaine Forey Pere & Fils, Francja 75 ml

DESER

Biszkopt, wanilia, sos malinowy, lody śmietankowe

Tokaj Szamorodni, Pendits, Tokaj – Hegyalja, Węgry 50 ml

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

MENU II

110 ZŁ

WINE PAIRING 65 ZŁ

PRZYSTAWKA

Wędzony pstrąg, chrzan, jabłka, szczypiorek

Riesling Kabinett, Gebruder Ludwig, Niemcy 75 ml

ZUPA

Krem z kalarepy, gruszka, olej rzepakowy

Kwaśne Jabłko, Letni, Warmińsko – Mazurskie, Polska 75 ml

DANIE GŁÓWNE

Gicz cielęca, suflet z kalafiora, szpinak, marchew, sos tymiankowy

Chinon AOC, „Domaine Rene – Couly”, Couly – Dutheil, Francja 75 ml

DESER

Parfait czekoladowe, sos truskawkowy

Barolo Chinato, Fratelli Rovero, Piemont, Włochy 50 ml

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

MENU III

130 ZŁ

WINE PAIRING 70 ZŁ

PRZYSTAWKA ZIMNA

Sałaty, ser Kozia Babka z Wańczykówki, śliwka, polne zioła, cytrusowy winegret

Sancerre, Roger et Didier Raimbault, Francja 75 ml

PRZYSTAWKA CIEPŁA

Policzki wołowe, puree z pasternaka, sos jałowcowy

Tavel, „La Forcadiere”, Domaine Maby, Francja 75 ml

DANIE GŁÓWNE

Polędwica z dorsza, kluski z marchewki, cukinia, papryka czerwona, cydr

Bourgogne, Domaine Forey Pere & Fils, Francja 75 ml

DESER

Pączki czekoladowe, sorbet cytrynowy

Barolo Chinato, Fratelli Rovero, Piemont, Włochy 50 ml

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

MENU IV

145 ZŁ

WINE PAIRING 55 ZŁ

PRZYSTAWKA ZIMNA

Marynowany półgęsek, gruszki, olej rzepakowy, szczypiorek

Rebula, Movia, Primorje, Słowenia 75 ml

PRZYSTAWKA CIEPŁA

Kiełbasa z pstrąga, burak, biszkopt z rukoli

Pinot Gris, Rapaura Springs, Marlborough, Nowa Zelandia 75 ml

DANIE GŁÓWNE

Polędwica wołowa, pieczony ziemniak z popiele, kalarepa, cukinia, marchew

Tannat de Reserva, Castel Pujol, Bodegas Carrau, Urugwaj 75 ml

DESER:

Ciasto migdałowe, sorbet z mandarynki

Chyliczki, Cydr lodowy, Mazowieckie, Polska 75 ml

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

Na życzenie naszych gości przygotowujemy także skrócone menu – indywidualnie dopasowane do potrzeb naszych gości.