Menu

Menu Białej Róży to tradycyjna, mieszczańska kuchnia krakowska, w której widoczne są wpływy kuchni galicyjskiej, żydowskiej, węgierskiej czy ukraińskiej. Odkrywamy dziedzictwo kulinarne Krakowa i Małopolski, dawne smaki, które młody, ale wychowany w krakowskiej kulturze kulinarnej Szef Łukasz Cichy komponuje i w oparciu o najlepsze małopolskie produkty podaje naszym gościom w nowoczesnej aranżacji. Bardzo ważną inspirację przy tworzeniu menu w restauracji i w czasie przyjęć stanowią receptury ze starych ksiąg kucharskich, zapisków kulinarnych i rozmów z niezwykłymi mieszkańcami Krakowa, m. in.: Panią Marią Rydlową.



Comber jagnięcy, szpik, sałata rzymska, ziemniaki, groszek cukrowy
Sernik po krakowsku, sorbet jeżynowy, owoce
Podwędzana polędwica wołowa, chips gryczany, kalarepa, ziemniaki, marchew