Menu degustacyjne

Nasze menu degustacyjne to autorskie menu szefa kuchni Łukasza Cichego, prezentujące jego talent i kunszt oraz charakter kuchni Restauracji Biała Róża.

Komponujemy smaki, zapachy, kolory i tekstury, starannie dobierając najlepsze spośród sezonowych produktów dostępnych u naszych sprawdzonych dostawców. Do naszego menu chętnie używamy produktów regionalnych oraz produktów oznaczonych rekomendacją Slow Food Polska. Menu degustacyjne to świetna propozycja na elegancką kolację biznesową lub uroczyste spotkanie we dwoje. Jest też oryginalnym prezentem w postaci vouchera do zrealizowania w restauracji.

W przypadku menu degustacyjnego zalecamy wcześniejszą rezerwację telefoniczną lub mailową. Możliwe są drobne zmiany w menu, ustalane przez szefa kuchni. Obsługa zawsze przedstawi aktualne menu i ewentualne zmiany.

Menu degustacyjne to nie tylko propozycja dla odważnych, to ciekawe doświadczenie kulinarne i doskonałe urozmaicenie spotkania towarzyskiego w restauracji.

Menu degustacyjne

4 DANIA / 155 PLN 

6 DAŃ / 195 PLN 

8 DAŃ / 235 PLN 

 

SONY DSC19a

IMG_4553

MENU DEGSTACYJNE

Amuse bouche

wołowina/łosoś/pigwa

*

karp, kiszony burak, pigwa

*

żebro wołowe, chrzan, sorbet jabłkowy

*

krem ze skorzonery,  moskal, wędzony pstrąg

*

jesiotr, papryka, ogórek, ocet jabłkowy , sos béarnaise

*

ozorek wołowy, kiszona kapusta, porter

*

sorbet z pieczonej cytryny, wódka pieprzowa

*

schab z dzika, kompresowany burak, batat, suszony borowik

*

szafran, śmietana, wanilia, lody z topinambura

——–

ptyś, czekolada