KOLACJA SYLWESTROWA W RESTAURACJI BIAŁA RÓŻA
godz. 18:00-24:00
Spędź z nami sylwestrowy wieczór. Świętujmy rozpoczęcie Nowego Roku przy 8 kursowej kolacji degustacyjnej
i doskonałym winie, w kameralnej atmosferze.
Zapraszamy serdecznie do mailowej lub telefonicznej rezerwacji stolików
biuro@restauracjabialaroza.pl
12 421 51 90
Kolacja degustacyjna
340 zł/os
Amuse bouche
Kurs I – przystawka zimna/ cold starter
Podwędzana polędwica wołowa w trawie żubrowej, kawior z ślimaka
Smoked beef tenderloin, bison grass, snail caviar
Burak, trawa cytrynowa, ser Pijana Koza veg
Beetroot, lemongrass, „Drunk Goat” cheese veg
Kurs II – przystawka ciepła / hot starter
Przegrzebki, kalafior, ogórek, mięta pieprzowa
Scallops, cauliflower, cucumber, peppermint
Ravioli z kiszonym jabłkiem, kolendra, cydr veg
Ravioli with pickled apple, cilantro, cider veg
Kurs III – zupa/soup
Krem z kraba, żółtko
Cream of crab soup, egg yolk
Krem z topinamburu z kawiorem z grapefruita veg
Cream of Jerusalem artichoke soup with grapefruit caviar veg
Kurs IV – pierwsze danie główne/ first main course
Dorada, groszek cukrowy, soliród , sos béarnaise
Sea bream, sugar snap peas, samphire, béarnaise sauce
Papryka, ogórek marynowany, bakłażan, dynia, sos béarnaise veg
Bell pepper, pickled cucumber, aubergine, pumpkin, béarnaise sauce veg
Kurs V
Foie gras, miód spadziowy, tabasco
Foie gras, honeydew honey, Tabasco
Marakuja, miód spadziowy, tabasco veg
Passion fruit, honeydew honey, Tabasco veg
Kurs VI –drugie danie główne/ second main course
Pierś z kaczki, przepiórka, ziemniak, trufle, skorzonera
Duck breast, quail, potato, truffles, black salsify
Dziki ryż, kapusta włoska, batat, lejkowiec dęty, koniak veg
Wild rice, savoy cabbage, sweet potato, Horn of Plenty mushroom, cognac veg
Kurs VII – przeddesser/pre-dessert
Ptifurki
Petits fours
Kurs VIII – deser/dessert
Mango, faworek, lody lukrecjowe
Mango, Angel wings, licorice ice cream
*Pieczywo własnego wypieku/ homemade bread