GALERIA

Wnętrza restauracji

Główna sala restauracyjne, Restauracja Biała Róża Kraków
Główna sala restauracyjna
Mieści do 100 os.
Główna sala restauracyjne, Restauracja Biała Róża Kraków
Główna sala restauracyjna
Mieści do 100 os.
Główna sala restauracyjna
Mieści do 100 os.
Główna sala restauracyjne, Restauracja Biała Róża Kraków
Główna sala restauracyjna
Mieści do 100 os.
Główna sala restauracyjne, Restauracja Biała Róża Kraków
Główna sala restauracyjna
Mieści do 100 os.
Główna sala restauracyjne, Restauracja Biała Róża Kraków
Główna sala restauracyjna
Mieści do 100 os.
Główna sala restauracyjne, Restauracja Biała Róża Kraków
Główna sala restauracyjna
Mieści do 100 os.
Mniejsza sala restauracyjna, Restauracja Biała Róża, Kraków
Mniejsza sala restauracyjna
Mieści do 30 os.
Mniejsza sala restauracyjna, Restauracja Biała Róża, Kraków
Mniejsza sala restauracyjna
Mieści do 30 os.
Mniejsza sala restauracyjna, Restauracja Biała Róża, Kraków
Mniejsza sala restauracyjna
Mieści do 30 os.
Mniejsza sala restauracyjna, Restauracja Biała Róża, Kraków
Mniejsza sala restauracyjna
Mieści do 30 os.
Mniejsza sala restauracyjna, Restauracja Biała Róża, Kraków
Mniejsza sala restauracyjna
Mieści do 30 os.
Mniejsza sala restauracyjna, Restauracja Biała Róża, Kraków
Mniejsza sala restauracyjna
Mieści do 30 os.
Mniejsza sala restauracyjna, Restauracja Biała Róża, Kraków
Mniejsza sala restauracyjna
Mieści do 30 os.

Dania

Jeśli czujesz, że musisz już odpocząć od zgiełku i hałasu najbardziej zatłoczonych miejsc krakowskiego centrum to wpadnij do nas!
Mamy letnie menu, letni ogródek i mamy dla Ciebie czas.. żeby porozmawiać, polecić Ci dobre wino i zadbać o Twoje samopoczucie, zapraszamy!
Jesteśmy 5 kroków od Rynku

IMG_0645

Muzyka na żywo w piątek od godz. 19:00

Serdecznie zapraszamy na wieczory przy muzyce na żywo, w tym tygodniu w piątek od godz. 19:00

 

 

19.01.17, czwartek. godz. 19:00 Masterclass Grand Cru Alzacji

Szczegółowe informacje

Alzacja słynie z różnorodnych gleb co wpływa na charakter białych win tam produkowanych. Jeżeli chcesz poznać 51 Grand Cru Alzacji i dowiedzieć się więcej o słynnej francuskiej apelacji to jest to seminarium dla Ciebie. Dowiesz się dlaczego alzackie wina są jednymi z najlepszych w łączeniu wina z potrawami.
Wiedzę zilustrujemy warsztatami degustacyjnymi 13 win, z czego 5 Grand Cru oraz łączeniem wina z potrawami z  kuchni wielokrotnie nagrodzonej w ostatnim roku Restauracji Biała Róża. Masterclass jest organizowany przy współpracy z impoerterm @Winnice Loary – wina z Francji.Lista win:1/ Domaine Schirmer, Riesling 2015

2/ Domaine Bader, Riesling 2015

3/ Andre Blanck et ses fils, Riesling 2015

4/ Hubert Meyer, Riesling 2014

5/ Hueber, Riesling 2014

6/ Jean Louis Mauler Burgreben 2014

7/ Jean Louis Mauler L’Essen’ciel 2011

8/ Leipp Leininger Lieu-Dit Degis 2014

9/ Andre Blanck et ses fils 2015 Schlossberg Rieling , Alsace Grand Cru 2015

10/ Hueber , Riesling 2014 Sporen , Alsace Grand Cru

11/ Hubert Meyer, Riesling Grand Cru Winzenberg 2013

12/ Chateau Ollwiller , Riesling Vielles Vignes , Alsace Grand Cru Ollwiller 2009

13/ Jean Louis Mauler, Alsace Grand Cru Schoenenbourg 2014

Masterclass poprowadzi Monika Bielka-Vescovi
Koszt: 120 zł od osoby
Liczba miejsc 12
Zapisy: monika@szkolasommelierow.com

Zjedz przy Świątecznym Stole Pajacyka!

Przyłączcie się z nami do akcji Świąteczny Stół Pajacyka!
3 grudnia (sobota) zapraszamy do stołu! Tego dnia przekażemy część dochodu na rzecz programu dożywiania dzieci Pajacyk. Zaproście rodzinę, przyjaciół, znajomych i zjedzcie wspólny posiłek. Smacznego!

Kolacja Sąsiedzi od kuchni – Restauracja Biała Róża

W związku z nadchodzącym festiwalem Terra Madre zapraszamy Was na kolację towarzyszącą temu wydarzeniu, która odbędzie się w Białej Róży, 11 listopada, o 19:30

Autorska kuchnia sąsiadujących regionów: Małopolski, Śląska, Zagłębia i Beskidu Żywieckiego – Przemek Błaszczyk (Manana Bistro – Chorzów), Bartosz Gadzina (Beksien – Bielsko Biała) i Łukasz Cichy (Biała Róża – Kraków)

ZAPISZ SIĘ JUŻ DZIŚ

Menu:

Przystawka zimna – Łukasz Cichy, Biała Róża, Kraków
Pipki gęsie, bakalie, kasza krakowska, sorbet z kiszonego buraka
Przystawka ciepła – Przemek Błaszczyk, Bistro & Wine bar, Mańana Chorzów
Krokiet z gęsich żołądków, ziemniaki z gęsią krwią, kiszona czerwona kapusta, szara reneta

Zupa – Bartosz Gadzina, Beksien, Bielsko – Biała
Chuda jewa, żółtko, długo pieczony bok świni złotnickiej

Danie rybne – Bartosz Gadzina, Beksien, Bielsko – Biała
Sandacz z Goczałkowic, ziemniak i marchew od Gadziny, masło z Wieprza

Danie mięsne – Łukasz Cichy, Biała Róża, Kraków
comber jagnięcy, trufla ziemniaczana, kapusta charsznicka, jarmuż, skorzonera,

Deser – Przemek Błaszczyk, Mańana Bistro & Wine bar, Chorzów
sernik z koziej rury z rokitnikiem, coulis z moszczu po nalewce porzeczkowej, beza z palonym sianem
cena: 160.00 zł

Świąteczne potrawy wielkanocne, przygotowane na bazie lokalnych produktów najwyższej jakości oraz tradycyjnych receptur

Pełna propozycja menu do pobrania: Menu wynos wielkanoc 2016

Zapraszamy do składania świątecznych zamówień: biuro@restauracjabialaroza.pl

Dania  na Wielkanocny stół

Przekąski zimne

Marynowane śledzie w śmietanie 5,00 zł / 100g

Marynowane śledzie w oleju 5,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w buraczkach z chrzanem 5,00 zł / 100 g

Pieczone mięsa, pasztety

Pasztet z dziczyzny 8,00 zł /100g

Pachnący jałowcem, pieczony w piecu pasztet z dziczyzny. Idealny na świąteczne śniadanie.

Pasztet z cielęciny i gęsiny 8,00 zł /100g

Pasztet z królika i perliczki 8,00 zł /100g

Karczek wieprzowy 8,00 zł /100g

Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony karczek wieprzowy.

Idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.

Schab po staropolsku 9,00 zł /100g

Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, pieczony w piecu.

Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem

chrzanu i żurawiny

Sałatki

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa 4,00 zł/100g

Ćwikła ze świeżo tartym chrzanem 5,00 zł /100g

Buraki marynowane w przyprawach korzennych 5,00 zł /100g

Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennymi

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem 5,00 zł /100g

Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka, boczku oraz ugotowanych na twardo jajek.

Sałatka z porów z kwaśnym jabłkiem i jajkiem 5,00 zł /100g

Zupy

Wielkanocny żur na zakwasie z białą kiełbasą z Podstolic 5,50 zł /300ml

Wielkanocna zupa chrzanowa z szynką 5,50 zł /300ml

Dania gorące

Wielkanocna szynka pieczona w całości 9,00 zł/100g

Kaczka pieczona z jabłkami, z sosem żurawinowym 34, 00 zł / 1 porcja/POŁOWA

Filet z jesiotra saute 27,00 zł/1 porcja

Pieczony indyk faszerowany 90,00 zł/1 kg

Pieczony w całości, kruchy i soczysty indyk z podkrakowskiego gospodarstwa, nadziewany aromatyczną wątróbką oraz soczystymi jabłkami. Może być podawany na zimno, jak również na gorąco – stanowiąc idealne ukoronowanie świątecznego obiadu. Waga indyka od 3 do 8 kg.

Sosy na zimno

Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb, pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.

Sos chrzanowy 3,50 zł/1 porcja

Sos czosnkowy 2,50 zł /1 porcja

Sos Tatarski 3,50 zł /1 porcja

Chrzan z jajkiem 3,50 zł /1 porcja

Deser

WIELKANOCNA PASCHA (własne naczynie) 8,00 zł/100g

Warunki zamówienia:

– zamówienia przyjmujemy osobiście lub via e-mail: biuro@restauracjabialaroza.pl

– potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest wpłata zadatku – 50% jego wartości,

– minimalne zamówienie: 3 porcje, 0,5 kg, 1 litr

– zamówienia przyjmujemy do: 23 marca 2016r

– odbiór osobisty w sobotę, 26 marca do godz. 15:00

19a

Krem chrzanowy, szynka

_NEW3879

_NEW3993

32

14d

8a

3d

 

Menu Walentynkowe

105 zł/os

Aperitif

Prosecco

KURS I

Halibut, groszek, kolendra, sos ponzu

KURS II

Łopatka cielęca, risotto, smardze, szafran

KURS III

Udziec z daniela, pieczony burak, grillowany topinambur

KURS IV

Lody jogurtowe, gorzka czekolada, sos z pieczonych cytryn

15349686_1338555569509037_8717350934996244078_nIMG_4584IMG_4569

 

Dania  na Bożonarodzeniowy stół

 Przekąski zimne

Marynowane śledzie w śmietanie

5,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w oleju

5,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w BURACZKACH

 5,00 zł / 100 g

FILET Z Pstrąga w marynacie z korzennymi warzywami

11,00 zł / 100 g

Pstrąg potokowy podany na słodko, zanurzony w octowej marynacie z dodatkiem korzennych warzyw i tymianku.

Karp w galarecie

11,00 zł / 100 g

Filety karpia zatorskiego ułożone i zastygnięte w aromatycznej galarecie z wywaru rybnego.

Karp po żydowsku

12,00 zł / 100 g

Filet z karpia zatorskiego, podany na słodko, w aromatycznej galarecie z wywaru

karpia, z dodatkiem rodzynek i migdałów.

Marynowany łosoś glazurowany galaretą

18,00 zł / 100 g

Pieczone mięsa, pasztety

Pasztet z dziczyzny

7,00 zł /100g

Pachnący jałowcem, pieczony w piecu pasztet z dziczyzny. Idealny na bożonarodzeniowe świąteczne śniadanie.

 

Pasztet WIEPRZOWO-WOŁOWY

6,00 zł /100g

Karczek wieprzowy

8,00 zł /100g

Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony karczek wieprzowy.  Idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.

Schab po staropolsku

9,00 zł /100g

Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, pieczony w piecu. Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem chrzanu i żurawiny.

Przekąski gorące

Pierogi ręcznie lepione

  • z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi
  • 14 ,00 zł / 300g    
  • Z suszonymi śliwkami i makiem
  • 14 ,00 zł / 300g     

Uszka z kapustą i grzybami

6,50 zł /110g

 

Sałatki

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

4,00 zł /100g

Buraki Marynowane w przyprawach korzennych

5,00 zł /100g

Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennymi

 

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem

5,00 zł /100g

Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka, boczku oraz ugotowanych na twardo jajek.

Zupy

Wigilijny barszcz czerwony z kiszonych buraków

5,50 zł /300ml

Winny w smaku, o burgundowym kolorze

Wigilijny żur na zakwasie z grzybami

6,50 zł /300ml

Wigilijna Zupa grzybowa z łazankami

9,50 zł /300ml

Kompot z suszonych owoców

5,50 zł /500ml

Tradycyjny, pachnący cynamonem i goździkami, wigilijny kompot z suszonych owoców: jabłek, gruszek i śliwek.

 

      Dania gorące          

Filet z Karpia Zatorskiego

22,00 zł /1 porcja  

Karp zatorski smażony

22,00 zł /1 porcja  

Dzwonka karpia z Zatora, moczone w mleku, obtoczone w mące pszennej i smażone na złoty kolor. Obowiązkowa, wigilijna potrawa na każdym polskim stole. Najlepiej podgrzewać w piekarniku pod przykryciem, w temperaturze 190*C przez 7-9 min. 1 porcja to ok. 200 gr.

Karp królewski z sosem z leśnych grzybów

28,00 zł /1 porcja

Smażony na złoty kolor karp królewski, podany z sosem z grzybów leśnych, który podkreśli delikatny smak i aromat ryby. Karpia najlepiej podgrzewać pod przykryciem, w piekarniku w temperaturze 190*C przez 7-9 min, natomiast sos podgrzewamy w oddzielnym garnuszku i  polewamy nim wyjętą wcześniej z piekarnika rybę. 1 porcja to ok. 250 gr.

WIGILIJNA kapusta z grzybami I GROCHEM

5,00 zł /100g

Łazanki z makiem i bakaliami

6,00 zł /100g

Kaczka pieczona z jabłkami, z sosem żurawinowym

 39, 00 zł / 1 porcja/POŁOWA

Smażony filet z sandacza

27,00 zł /1 porcja

 

PIECZONY Indyk FASZEROWANY

95,00 zł /1 kg

Pieczony w całości, kruchy i soczysty indyk z podkrakowskiego gospodarstwa, nadziewany aromatyczną wątróbką oraz soczystymi jabłkami. Może być podawany na zimno, jak również na gorąco – stanowiąc idealne ukoronowanie świątecznego obiadu. Waga indyka od 3 do 8 kg.

Sosy na zimno

Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb, pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.

Sos chrzanowy                                                                 3,50 zł /1 porcja

Sos czosnkowy                                                                  2,50 zł /1 porcja

Sos TATARSKI                                                                      3,50 zł /1 porcja

 

 

Warunki zamówienia:

– zamówienia przyjmujemy osobiście lub via e-mail: biuro@restauracjabialaroza.pl

– potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest wpłata zadatku – 50% jego wartości,

– minimalne zamówienie: 3 porcje, 0,5 kg, 1 litr

– zamówienia przyjmujemy do: 21 grudnia 2015 r do godz. 17:00

– odbiór osobisty 23 grudnia lub 24 grudnia do godz. 13:00

 

biznes3

Karp Zatorski w aromatycznej galarecie

PRZYJĘCIA-PRYWATNE-przyjecia

Home4

 

WIGILIA NA WYNOS

WIGILIA NA WYNOS

Świąteczne potrawy wigilijne, przygotowane na bazie lokalnych produktów najwyższej jakości oraz tradycyjnych receptur

Pełna propozycja menu: KOLACJA WIGILIJNA 2015 Restauracja Biała Róża

Zapraszamy do składania świątecznych zamówień: biuro@restauracjabialaroza.pl