Noc Restauracji 6-8 lipca w Restauracji Biała Róża

Powrót

Podczas weekendu 6-8 lipca w autorskich restauracjach w całym kraju szefowie podawać będą własne interpretacje polskich smaków.
Pięciodaniowe menu degustacyjne skomponowane będą wyłącznie z polskich produktów najwyższej jakości. Każdy szef jako bazę wykorzysta sprawdzonych lokalnych dostawców, wskazując na pochodzenie produktów sięgnie także po produkty partnerów imprezy.

Menu:
AMUSE-BOUCHE
Lody z musztardy miodowej / wędliny / ser Bursztyn

PRZYSTAKWA
Wątroba jagnięca z Wrzosówki – wątroba jagnięca / chałka / maliny

DANIE GŁÓWNE I
Chłodnik z pomidorów malinowych – pomidory malinowe / olej pieprzowy / lody bazyliowe

DANIE GŁÓWNE II
Łopatka cielęca – łopatka cielęca / babka z bobu / fasolka szparagowa / palony por

DESER
Czarna jagoda / kruche ciasto / beza

CHEF: Łukasz Cichy

Kontakt w celu rezerwacji:
telefon – 12 421 51 90
email – biuro@restauracjabialaroza.pl

Podczas weekendu 6-8 lipca w autorskich restauracjach w całym kraju szefowie podawać będą własne interpretacje polskich smaków.
Pięciodaniowe menu degustacyjne skomponowane będą wyłącznie z polskich produktów najwyższej jakości. Każdy szef jako bazę wykorzysta sprawdzonych lokalnych dostawców, wskazując na pochodzenie produktów sięgnie także po produkty partnerów imprezy.
W tym roku naszą aspiracją jest wyselekcjonowanie 100 restauracji w związku ze 100 leciem niepodległości.
W 2018 roku partnerami imprezy są wytwórcy jakościowych wyrobów kulinarnych między innymi: producent sera Bursztyn i Kolekcji Serowara Spółdzielnia Mleczarska Spomlek oraz Łagowski Manufaktura wytwarzająca oleje smakowe.

Start imprezy w piątek 6 lipca o godzinie 18:00.

Powrót