Restauracja Biała Róża, ul. Straszewskiego 16, 31-101 Kraków, biuro@restauracjabialaroza.pl, nr telefonu: (+48) 12 421 51 90

Biała róża - restauracja w Krakowie

Witaj w restauracji Biała Róża. Jesteś w samym sercu Krakowa. Zamek Królewski na Wawelu, Rynek Główny i Planty to nasza ścisła okolica. Komponując nowe smaki, dobieramy produkty stawiając na sezonowość, bliską lokalizację upraw, etykę hodowli i przede wszystkim wysoką jakość. W naszym menu znajdziesz produkty regionalne i oznaczone rekomendacją Slow Food Polska.

Odkryj magię Krakowa na talerzu, serdecznie zapraszamy

Additional room for private events

We have recently renovated and refurnished an additional room which is currently available for booking.

It is  perfect  for a business lunch or formal dinner, wedding reception or even a convention.

This room is air-conditioned, and can accommodate up to 100 people.

 

 

25.04.19 Slow Food Masterclass

Slow Food Masterclass tasting menu dinner at Biała Róża Restaurant is the first of a series of six dinners. This meeting features local chefs and a well-known European representative of the Culinary Arts. All of them share a passion for the idea of Slow Food.

🍽️ 25 kwietnia w Restauracji Biała Róża odbędzie się pierwsza z serii slowfoodowych kolacji degustacyjnych z udziałem znanych europejskich przedstawicieli sztuki kulinarnej.

Menu degustacyjne stworzymy dla Was w pięcioosobowym składzie szefów kuchni, których łączy oczywiście pasja do idei Slow Food.
Podczas kolacji będziemy rozmawiać i o tym, jak powstają menu inspirowane często zapomnianymi już lokalnymi recepturami, ze świadomie wybranych unikatowych produktów ekologicznych.

ZAGRANICZNY GOŚĆ SPECJALNY:

Islandzki szef kuchni Gísli Matthías Auðunsson. Gisli znany jest z tego, że szczególną wagę przykłada do jakości i pochodzenia produktów (dlatego sam wypływa w morze po ryby i zbiera zioła na łąkach) oraz zachowania kulinarnej tradycji kuchni islandzkiej.

GOSPODARZ:
Łukasz Cichy, szef kuchni Restauracji Biała Róża

GOŚCIE:
Michał Cienki z Art Restauracja.
Paweł Kras, restauracja Bottiglieria 1881
Bartosz Gadzina z Czańca, który w Przetwórni Beksien sam produkuje oleje, octy i kiszonki.

Cena/os za kolację z wine pairingiem: 160 zł/os
Rezerwacje: biuro@restauracjabialaroza.pl

Wkrótce poznacie menu, nad którym aktualnie przechodzą burze slowfoodowych mózgów