Restauracja Biała Róża, ul. Straszewskiego 16, 31-101 Kraków, biuro@restauracjabialaroza.pl, nr telefonu: (+48) 12 421 51 90

Witaj w restauracji Biała Róża. Jesteś w samym sercu Krakowa. Zamek Królewski na Wawelu, Rynek Główny i Planty to nasza ścisła okolica. Komponując nowe smaki, dobieramy produkty stawiając na sezonowość, bliską lokalizację upraw, etykę hodowli i przede wszystkim wysoką jakość. W naszym menu znajdziesz produkty regionalne i oznaczone rekomendacją Slow Food Polska.

Odkryj magię Krakowa na talerzu, serdecznie zapraszamy

20.07. godz 19:00 Vega Sicilia – kolacja z winemakerem

Wyjątkowa degustacja jednych z nasłynniejszych win świata z winiarni Vega Sicilia z Ribera del Duero.
Hugh Johnson powiedział kiedyś o Vega Siciia że to Latour z gorącego klimatu.
Degustację poprowadzi wybitny winemaker: Gonzalo Iturriaga.
Jedna z niewieu okazji żeby móc zdegustować UNICO 2004 podawane z magnum.

Menu:
STARTR
trufla cielęca, śliwowica
Oremus Mandolas 2015
PIERWSZY KURS
Comber z królika, bób, czarna porzeczka
Alion 2012
DRUGI KURS
Grasica, rabarbar, wiśnie
Macan 2011
TRZECI KURS
Bażant , lody musztardowe, jagody
Pintia 2010
CZWARTY KURS
Polędwica wołowa, kurki, ziemniak
Valbuena 2010
PIĄTY KURS
Comber z daniela, kasza jaglana, jagody
Unico Vega Sicilia 2004

Sorbet z agrestu
Oremus Tokaj 3-puttonowy 2010

Cena: 260 zł od osoby
Zapisy: monika@szkolasommelierow.com
Degustacja współorganizowana z importerem Centrum Wina.

Liczba miejsc bardzo ograniczona!

Trout from Ojców on our summer menu

The tradition of breeding brook trout in Ojcow dates back to the 30s of the last century. It was established in 1935 on the land of Duchess Ludwika Czartoryska and was one of the first of its kind in the region. In 2014, the unused ponds were  rented by  Magda Węgiel and her daughter Agnieszka Sendor. Through hard work and full commitment they managed to succeed in restoring the splendor of brook trout farming in Ojców. Their trout is now officially a Traditional Product from Małopolska registered by the Ministry of Agriculture and Rural Development and their company belongs to the European Network of Regional Culinary Heritage, which associates producers and restaurateurs to preserve and develop regional culinary traditions specific to the regions of the European Union.

Smoked trout from Ojców, cauliflower, bison, pickled tomatoes

SONY DSC