Catering wigilijny

WIGILIJNY CATERING

Świąteczne potrawy wigilijne, przygotowane na bazie lokalnych produktów najwyższej jakości oraz tradycyjnych receptur przez naszych doświadczonych kucharzy.

Pełna propozycja menu: Oferta świąteczna wynosy_2019

Zapraszamy do składania świątecznych zamówień: biuro@restauracjabialaroza.pl

Dania na Bożonarodzeniowy stół

Przekąski zimne

Marynowane śledzie w śmietanie 8,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w oleju 8,00 zł / 100 g

Marynowane śledzie w buraczkach 8,00 zł / 100 g

Filet z Pstrąga w marynacie z korzennymi warzywami 11,00 zł / 100 g

Pstrąg potokowy podany na słodko, zanurzony w octowej marynacie z dodatkiem korzennych warzyw i tymianku.

Karp w galarecie 16,00 zł / 100 g

Filety karpia zatorskiego ułożone i zastygnięte w aromatycznej galarecie z wywaru rybnego.

Karp po żydowsku 18,00 zł / 100 g

Filet z karpia zatorskiego, podany na słodko, w aromatycznej galarecie z wywaru karpia, z dodatkiem rodzynek i migdałów.

Marynowany łosoś glazurowany galaretą 31,00 zł / 100 g

 

Pieczone mięsa, pasztety (minimum 200 g)

Pasztet z dziczyzny 10,00 zł /100g

Pachnący jałowcem, pieczony w piecu pasztet z dziczyzny. Idealny na bożonarodzeniowe świąteczne śniadanie.

Pasztet z cielęciny 10,00 zł /100g

Pasztet wieprzowo – wołowy 9,00 zł /100g

Karczek wieprzowy wolno pieczony 10,00 zł /100g

Marynowany w ziołach lasu, soczysty i kruchy, wolno pieczony karczek wieprzowy. Idealny z sosem żurawinowym lub chrzanowym.

Schab po staropolsku 11,00 zł /100g

Delikatny, soczysty i kruchy schab wieprzowy marynowany w ziołach, pieczony w piecu. Można podawać na zimno jak wędlinę lub na ciepło. Najlepiej smakuje z dodatkiem chrzanu i żurawiny.

 

Przekąski gorące

Pierogi ręcznie lepione

 z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi 16 ,00 zł / 300g

 z suszonymi śliwkami i makiem 16 ,00 zł / 300g

Uszka z kapustą i grzybami 9,50 zł /110g

 

Sałatki

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa 5,00 zł /100g

Buraki Marynowane w przyprawach korzennych 5,00 zł /100g

Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennymi

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem 6,00 zł /100g

Klasyczna sałatka ziemniaczana z dodatkiem kiszonego ogórka, boczku oraz ugotowanych na twardo jajek.

 

Zupy

Wigilijny barszcz czerwony z kiszonych buraków 7,50 zł /300ml

Winny w smaku, o burgundowym kolorze

Wigilijny żur na zakwasie z grzybami 8,50 zł /300ml

Wigilijna zupa grzybowa z łazankami 11,50 zł /300ml

Kompot z suszonych owoców 8,50 zł /500ml

Tradycyjny, pachnący cynamonem i goździkami, wigilijny kompot z suszonych owoców: jabłek, gruszek i śliwek.

 

Dania gorące

Filet z karpia zatorskiego (panierowany) 26,00 zł /1 porcja

Karp zatorski smażony 23,00 zł /1 porcja

Dzwonka karpia z Zatoru, moczone w mleku, obtoczone w mące pszennej i smażone na złoty kolor. Obowiązkowa, wigilijna potrawa na każdym polskim stole. Najlepiej podgrzewać w piekarniku pod przykryciem, w temperaturze 190*C przez 7-9 min. 1 porcja to ok. 200 gr.

Karp królewski z sosem z leśnych grzybów 34,00 zł /1 porcja

Smażony na złoty kolor karp królewski, podany z sosem z grzybów leśnych, który podkreśli delikatny smak i aromat ryby. Karpia najlepiej podgrzewać pod przykryciem, w piekarniku w temperaturze 190*C przez 7-9 min, natomiast sos podgrzewamy w oddzielnym garnuszku i polewamy nim wyjętą wcześniej z piekarnika rybę. 1 porcja to ok. 250 gr.

Wigilijna kapusta z grzybami i grochem 7,00 zł /100g

Łazanki z makiem i bakaliami 8,00 zł /100g

Kaczka pieczona z jabłkami, z sosem żurawinowym 45, 00 zł / 1 porcja/Połowa

Smażony filet z sandacza 39,00 zł /1 porcja

Pieczony Indyk faszerowany 120,00 zł /1 kg

Pieczony w całości, kruchy i soczysty indyk z podkrakowskiego gospodarstwa, nadziewany aromatyczną wątróbką oraz soczystymi jabłkami. Może być podawany na zimno, jak również na gorąco – stanowiąc idealne ukoronowanie świątecznego obiadu. Waga indyka od 3 do 8 kg.

 

Sosy na zimno

 

Aromatyczne, wyraźne w smaku sosy, podane na zimno są idealnym dodatkiem do ryb, pieczonych mięs, pasztetów oraz wędlin. 1 porcja sosu to ok. 60 gr.

Sos chrzanowy 5,50 zł /1 porcja

Sos czosnkowy 4,50 zł /1 porcja

Sos tatarski 5,50 zł /1 porcja

 

 

Warunki zamówienia:

– zamówienia przyjmujemy osobiście lub via e-mail: biuro@restauracjabialaroza.pl

– potwierdzeniem przyjęcia zamówienia jest wpłata zadatku – 50% jego wartości,

– minimalne zamówienie: 3 porcje, 0,5 kg, 1 litr

– zamówienia przyjmujemy do: 20 grudnia 2018 r do godz. 17:00

– odbiór osobisty 23 grudnia lub 24 grudnia do godz. 12:30