Aktualności

Zaplanuj z nami swoje spotkanie biznesowe

Zaproś swoich Gości na kolację z degustacją win, szkolenie i lunch biznesowy, elegancki koktajl po konferencji albo zaplanuj firmową integrację na koniec roku.

W restauracji Biała Róża zorganizujesz kolację do 120 os, z możliwością rezerwacji całej restauracji lub jednego z jej pomieszczeń na wyłączność.

Przykładowe menu na kolację biznesową:

Menu 130 zł/os

WINE PAIRING 70 zł

PRZYSTAWKA ZIMNA

Sałaty, ser Kozia Babka z Wańczykówki, śliwka, polne zioła, cytrusowy winegret

Sancerre, Roger et Didier Raimbault, Francja 75 ml

PRZYSTAWKA CIEPŁA

Policzki wołowe, puree z pasternaka, sos jałowcowy

Tavel, „La Forcadiere”, Domaine Maby, Francja 75 ml

DANIE GŁÓWNE

Polędwica z dorsza, kluski z marchewki, cukinia, papryka czerwona, cydr

Bourgogne, Domaine Forey Pere & Fils, Francja 75 ml

DESER

Pączki czekoladowe, sorbet cytrynowy

Barolo Chinato, Fratelli Rovero, Piemont, Włochy 50 ml

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

pjimage

Wieczór z muzyką na żywo 25.08.17

Dzisiaj wieczór z muzyką na żywo, zaczynamy o 19:00, serdecznie zapraszamy!

Jeśli czujesz, że musisz już odpocząć od zgiełku i hałasu najbardziej zatłoczonych miejsc krakowskiego centrum to wpadnij do nas!
Mamy letnie menu, letni ogródek i mamy dla Ciebie czas.. żeby porozmawiać, polecić Ci dobre wino i zadbać o Twoje samopoczucie, zapraszamy!
Jesteśmy 5 kroków od Rynku

IMG_0645

20.07. godz 19:00 Vega Sicilia – kolacja z winemakerem

Wyjątkowa degustacja jednych z nasłynniejszych win świata z winiarni Vega Sicilia z Ribera del Duero.
Hugh Johnson powiedział kiedyś o Vega Siciia że to Latour z gorącego klimatu.
Degustację poprowadzi wybitny winemaker: Gonzalo Iturriaga.
Jedna z niewieu okazji żeby móc zdegustować UNICO 2004 podawane z magnum.

Menu:
STARTR
trufla cielęca, śliwowica
Oremus Mandolas 2015
PIERWSZY KURS
Comber z królika, bób, czarna porzeczka
Alion 2012
DRUGI KURS
Grasica, rabarbar, wiśnie
Macan 2011
TRZECI KURS
Bażant , lody musztardowe, jagody
Pintia 2010
CZWARTY KURS
Polędwica wołowa, kurki, ziemniak
Valbuena 2010
PIĄTY KURS
Comber z daniela, kasza jaglana, jagody
Unico Vega Sicilia 2004

Sorbet z agrestu
Oremus Tokaj 3-puttonowy 2010

Cena: 260 zł od osoby
Zapisy: monika@szkolasommelierow.com
Degustacja współorganizowana z importerem Centrum Wina.

Liczba miejsc bardzo ograniczona!

Pstrąg Ojcowski w letniej karcie menu

Tradycja hodowli pstrągów potokowych w Ojcowie sięga lat 30. ubiegłego wieku. Pstrągarnia powstała w 1935 roku na gruntach księżnej Ludwiki Czartoryskiej i była jedną z pierwszych tego rodzaju w regionie. W 2014 roku nieużywane, przeznaczone do naturalizacji stawy objęła w dzierżawę Magda Węgiel razem z córką Agnieszką Sendor. Nakładem ciężkiej pracy i pełnego zaangażowanie  z sukcesem udało się przywrócić świetność hodowli pstrąga potokowego. Pstrąg Ojcowski jest produktem tradycyjnym z Małopolski zarejestrowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, zaś firma Pstrąg Ojcowski należy do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, zrzeszającej producentów i restauratorów którego celem jest zachowanie i rozwój regionalnych tradycji kulinarnych charakterystycznych dla danych regionów Unii Europejskiej.

W naszej karcie: Pstrąg Ojcowski wędzony, kalafior, żubrówka, kiszone pomidory

SONY DSC

Urugwajskie wina i kolacja – wieczór degustacyjny w Białej Róży – 13.06.2017, godz. 19:00

Kulinarne atrakcje Urugwaju to Yerba Mate, słynne na całym świecie steki i oczywiście… tannaty!

Zapraszamy Was na to niecodzienne spotkanie – selekcja win, która oddaje różnorodność urugwajskich aromatów i menu degustacyjne, skomponowane prze szefa kuchni Łukasza Cichego.
Nie zabraknie też opowieści i rozmów o winie z naszym Gościem specjalnym…

pjimage (2)

Menu

I KURS
Foie gras, sól morska, wanilia
Juan Carrau Sauvignon Blanc VCP Uruguay Bodegas Carrau

II KURS
Przegrzebki, ogórek małosolny, mięta pieprzowa, sos teriyaki
Juan Carrau Sauvignon Blanc de Reserva VCP Uruguay Bodegas Carrau

III KURS
Comber z królika, groszek zielony, raki
Chardonnay de Reserva VCP Uruguay Bodegas Carrau

IV KURS
Pierś z bażanta, szparagi, suflet z młodej kapusty, czekolada, ostra papryka
Tannat de Reserva VCP Uruguay Bodegas Carrau

V KURS
Łopatka barania, jałowcówka, ser Mr Wańczyk
1752 J. Carrau Pujol Gran Tradición VCP Uruguay Bodegas Carrau

VI KURS
Sery zagrodowe z Wańczykówki i Kaszubskiej Kozy, sorbet rabarbarowy
Amat Tannat VCP Uruguay Bodegas Carrau

Cena: 130 PLN/os
rezerwacje: biuro@restauracjabialaroza.pl

Organizatorzy: Restauracja Biała Róża i Dom Wina

Voucher podarunkowy

Voucher to świetny prezent na każdą okazję; urodziny, rocznicę ślubu lub podziękowania weselne dla Rodziców.

Voucher możesz zamówić na określoną kwotę, z możliwością wykorzystania np. do końca roku.

Zamów kartę podarunkową pisząc do nas na adres: biuro@restauracjabialaroza.pl

SONY DSC

 

21.04.17, godz. 19:00 Białe Kruki Dionizosa – degustacja wybitnych białych win

Szkoła Sommelierów oraz salon win i alkoholi Dionizos Sklep Winiarski zapraszają Państwa na niesamowitą degustację Białych Kruków Dionizosa – prawdziwych rarytasów z historycznych piwnic.
Wieczór winiarski połączony z menu specjalnie dopasowanym do tych wyjątkowych win i przygotowanym przez ustalentowanego szefa kuchni Białej Róży Łukasza Cichego. Wydarzenie poprowadzi sommelier Monika Bielka – Vescovi i Piotr Kuźnia kolekcjoner i pasjonat wybitnym win.
Nasze Białe Kruki to między innymi:
– historyczny tokaj z rocznika 2000,
– pierwsze wina naturalne dostępne w Polsce już od 10 lat, – najlepszy Pinot Noir z południowej Europy.
Degustacja odbędzie się w dniu 21.04 (piątek)
ul. Straszewskiego 16 godz. 19:00.
Po degustacji możwliość zakupu win.

Menu i wina
Kurs I

Sandacz, botwinka, szczaw
Tokaj Harslevelu Selection 2014, Chateau Pajzos

Kurs II

Halibut, czerwona fasola, kalarepa, sos rakowy
Tokaj Szamorodni dry 2011, Chateau Megyer

Kurs III

Królik, estragon, marchew, biszkopt z rukoli
Lunar 2013, Movia – wino naturalne

Kurs IV

Łopatka cielęca, czosnek niedźwiedzi, kluska leniwa
Mezzo Forte 2013, Santomas

Kurs V

Pierś z kaczki, seler naciowy, rzodkiewka, ocet jabłkowy
Pinot Noir 2011, Movia

Kurs VI

Rabarbar, ciastko waniliowe, truskawka
Muscat Late Harvest 2000, Chateau Pajzos

Koszt degustacji wynosi

120,00 zł/os

Zapisy: monika@szkolasommelierow.com

Godziny otwarcia w świateczny weekend

Sobota – Odbiór zamówionych wcześniej wielkanocnych dań na wynos, zamówienia można odbierać do godz. 15:00
Niedziela – restauracja jest zamknięta
Poniedziałek – Restauracja otwarta od godz. 12:00, Serdecznie zapraszamy

Zamów tradycyjne potrawy wielkanocne na wynos

Serdecznie zapraszamy do składania zamówień na tradycyjne wielkanocne potrawy.

W naszym menu znajdziecie wielkanocne pasztety, śledzie,  pieczone mięsa, jesiotra a także sałatki, sosy i coś na słodko.

Wszystkie dania przygotowane są na bazie tradycyjnych receptur i naturalnych składników z produktów pochodzących z naszych sprawdzonych źródeł.

PEŁNE MENU DO POBRANIA: Menu wynos wielkanoc 2017