Aktualności

Przygotujemy dla Ciebie świąteczny catering

Dania na Bożonarodzeniowy stół

Świąteczne potrawy wigilijne, przygotowane na bazie produktów najwyższej jakości oraz tradycyjnych receptur przez naszych doświadczonych kucharzy.

Pełna propozycja menu: Dania Bożonarodzeniowe na wynos_menu 2018

Serdecznie zapraszamy do składania świątecznych zamówień: biuro@restauracjabialaroza.pl

Gęsina na Św. Marcina 2018

Na X edycję Gęsiny na Świętego Marcina znajdziecie ponad 100 restauracji, w których można skosztować wyśmienitej polskiej gęsiny oraz Wina Świętomarcińskiego z Winnicy Turnau. Przez okrągły miesiąc, do 3 grudnia zapraszamy też do nas na to wyjątkowe menu!

G_18

Gęsina na Św. Marcina 2018

St. Martin’s Goose 2018

Przystawka/Starter

Gęsie żołądki confit, konfitura z pigwy, tost     22 zł

Goose gizzard confit, quince confiture, toast 22PLN

Zupa/Soup

Bulion grzybowy, kołduny z gęsią, bakalie     18zł

Mushroom consommé, mini ravioli with goose, dried fruit 18PLN

Danie główne/Main Course

Galantyna z gęsi po staropolsku, wężymord, babka z kapusty charsznickiej     52zł

Goose galantine, black salsify, pickled cabbage scone 52 PLN

1 listopada restauracja nieczynna

W dzień Wszystkich Świętych, 1 listopada, restauracja będzie nieczynna.

Zapraszamy w piątek

Jesienne menu degustacyjne

I

Karp Zatorski, kawior wędzony z pstrąga, pigwa

II

Foie gras, śliwka węgierka, śliwowica

III

Grasica, kasztany, brioszka

IV

Krem z dyni, żółtko, kwaśna śmietana

V

Jesiotr z Zatora, skorzonera, pęczak, szafran

VI

Sorbet z węgierki, dereniówka

VII

Comber z jelenia, fasola piękny Jaś, pieczona kapusta charsznicka, sos jałowcowy

VIII

Rokitnik, toffi, czekolada, sól morska

NOWA KARTA WIN

Pozwól, że zabierzemy Cię w enoturystyczną podróż po regionach Polski, w których winiarstwo przechodzi dziś okres odrodzenia. Nasza nowa karta to owoc naszej pasji do poszukiwania rodzimych odmian winorośli i lokalnych producentów wina.

KARTA WIN I ALKOHOLI

MENU DEGSTACYJNE

Tatar wołowy, pstrąg ojcowski, kawior z jesiotra

*

Krewetka, kokos, łosoś , yuzu

*

Policzki z dzika, jabłko, trawa cytrynowa

*

Chłodnik z pomidorów malinowych, lody bazyliowe

*

Sandacz, ogórek marynowany, raki

*

Grejpfrut, śledź matias

*

Comber z sarny, kluska śląska, rzodkiewka, czarna rzepa, smardze

*

Śliwka, beza , jabłko

 

Letnie wieczory z muzyką na żywo

W każdy czwartek i piątek zapraszamy na wieczory z muzyką na żywo. Zaczynamy o godz 19:00

SONY DSC

Noc Restauracji 6-8 lipca w Restauracji Biała Róża

Podczas weekendu 6-8 lipca w autorskich restauracjach w całym kraju szefowie podawać będą własne interpretacje polskich smaków.
Pięciodaniowe menu degustacyjne skomponowane będą wyłącznie z polskich produktów najwyższej jakości. Każdy szef jako bazę wykorzysta sprawdzonych lokalnych dostawców, wskazując na pochodzenie produktów sięgnie także po produkty partnerów imprezy.

Menu:
AMUSE-BOUCHE
Lody z musztardy miodowej / wędliny / ser Bursztyn

PRZYSTAKWA
Wątroba jagnięca z Wrzosówki – wątroba jagnięca / chałka / maliny

DANIE GŁÓWNE I
Chłodnik z pomidorów malinowych – pomidory malinowe / olej pieprzowy / lody bazyliowe

DANIE GŁÓWNE II
Łopatka cielęca – łopatka cielęca / babka z bobu / fasolka szparagowa / palony por

DESER
Czarna jagoda / kruche ciasto / beza

CHEF: Łukasz Cichy

Kontakt w celu rezerwacji:
telefon – 12 421 51 90
email – biuro@restauracjabialaroza.pl

Podczas weekendu 6-8 lipca w autorskich restauracjach w całym kraju szefowie podawać będą własne interpretacje polskich smaków.
Pięciodaniowe menu degustacyjne skomponowane będą wyłącznie z polskich produktów najwyższej jakości. Każdy szef jako bazę wykorzysta sprawdzonych lokalnych dostawców, wskazując na pochodzenie produktów sięgnie także po produkty partnerów imprezy.
W tym roku naszą aspiracją jest wyselekcjonowanie 100 restauracji w związku ze 100 leciem niepodległości.
W 2018 roku partnerami imprezy są wytwórcy jakościowych wyrobów kulinarnych między innymi: producent sera Bursztyn i Kolekcji Serowara Spółdzielnia Mleczarska Spomlek oraz Łagowski Manufaktura wytwarzająca oleje smakowe.

Start imprezy w piątek 6 lipca o godzinie 18:00.

Nowa karta menu

Wiosna to świetny czas na zmiany, wprowadziliśmy ich sporo do naszego menu; kolejne produkty regionalne i najlepsze sezonowe dodatki. Serdecznie zapraszamy, sprawdźcie co dla Was przygotowaliśmy.

Menu

Zaplanuj z nami swoje spotkanie biznesowe

Zaproś swoich Gości na kolację z degustacją win, szkolenie i lunch biznesowy, elegancki koktajl po konferencji albo zaplanuj firmową integrację na koniec roku.

W restauracji Biała Róża zorganizujesz kolację do 120 os, z możliwością rezerwacji całej restauracji lub jednego z jej pomieszczeń na wyłączność.

Przykładowe menu na kolację biznesową:

Menu 130 zł/os

WINE PAIRING 70 zł

PRZYSTAWKA ZIMNA

Sałaty, ser Kozia Babka z Wańczykówki, śliwka, polne zioła, cytrusowy winegret

Sancerre, Roger et Didier Raimbault, Francja 75 ml

PRZYSTAWKA CIEPŁA

Policzki wołowe, puree z pasternaka, sos jałowcowy

Tavel, „La Forcadiere”, Domaine Maby, Francja 75 ml

DANIE GŁÓWNE

Polędwica z dorsza, kluski z marchewki, cukinia, papryka czerwona, cydr

Bourgogne, Domaine Forey Pere & Fils, Francja 75 ml

DESER

Pączki czekoladowe, sorbet cytrynowy

Barolo Chinato, Fratelli Rovero, Piemont, Włochy 50 ml

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

pjimage