Aktualności

Remont – restauracja nieczynna od 19 do 24 lutego

Drodzy Goście

Od początku tygodnia (we wtorek) ruszamy z remontem w celu odświeżenia wnętrz i wizerunku

Prace potrwają tylko kilka dni ale restauracja w tym czasie będzie zamknięta.

Przepraszamy za utrudnienia i zapraszamy po remoncie!

 

Menu Walentynkowe 2019

Serdecznie zapraszamy wszystkich chcących wyjątkowo spędzić walentynkowy wieczór. 14 (czwartek) i 15 (piątek) lutego, serwujemy specjalne menu walentynkowe skomponowane przez szefa kuchni Łukasza Cichego. Dostępne jest również menu wegetariańskie.

Zarezerwuj stolik mailowo lub telefonicznie  : biuro@restauracjabialaroza.pl, 12 421 51 90

115zł

Amuse Bouche

KURS 1

RAVIOLI Z HOMAREM, MARCHEW, KARDAMON

LOBSTER RAVIOLI, CARROTS, CARDAMOM

WEG ravioli z serem Pijana Koza, lubczyk, marchew, kardamon

VEG ravioli with “Drunk Goat” cheese, lovage, carrots, cardamom

KURS 2

KREM Z TOPINABURU, WEDZONY JESIOTR, OLIWA PAPRYKOWA

CREAM OF JERUSALEM ARTICHOKE SOUP, SMOKED STURGEON, PAPRIKA OLIVE OIL

WEG krem z topinamburu, kawior z grejpfruta, oliwa pietruszkowa

VEG cream of Jerusalem artichoke, grapefruit caviar, parsley olive oil

KURS 3

PIERŚ Z BAŻANTA, ZIEMNIAK TRUFLOWY, SKORZONERA, WANILIA

PHEASANT BREAST, PURPLE POTATO, SALSIFY, VANILLA

WEG risotto, awokado, skorzonera, borowik

VEG risotto, avocado, salsify, porcini mushroom

KURS 4

TRUSKAWKA, CHILI, CZEKOLADA

STRAWBERRY, CHILI, CHOCOLATE

Przygotujemy dla Ciebie świąteczny catering

Dania na Bożonarodzeniowy stół

Świąteczne potrawy wigilijne, przygotowane na bazie produktów najwyższej jakości oraz tradycyjnych receptur przez naszych doświadczonych kucharzy.

Pełna propozycja menu: Dania Bożonarodzeniowe na wynos_menu 2018

Serdecznie zapraszamy do składania świątecznych zamówień: biuro@restauracjabialaroza.pl

Gęsina na Św. Marcina 2018

Na X edycję Gęsiny na Świętego Marcina znajdziecie ponad 100 restauracji, w których można skosztować wyśmienitej polskiej gęsiny oraz Wina Świętomarcińskiego z Winnicy Turnau. Przez okrągły miesiąc, do 3 grudnia zapraszamy też do nas na to wyjątkowe menu!

G_18

Gęsina na Św. Marcina 2018

St. Martin’s Goose 2018

Przystawka/Starter

Gęsie żołądki confit, konfitura z pigwy, tost     22 zł

Goose gizzard confit, quince confiture, toast 22PLN

Zupa/Soup

Bulion grzybowy, kołduny z gęsią, bakalie     18zł

Mushroom consommé, mini ravioli with goose, dried fruit 18PLN

Danie główne/Main Course

Galantyna z gęsi po staropolsku, wężymord, babka z kapusty charsznickiej     52zł

Goose galantine, black salsify, pickled cabbage scone 52 PLN

1 listopada restauracja nieczynna

W dzień Wszystkich Świętych, 1 listopada, restauracja będzie nieczynna.

Zapraszamy w piątek

Jesienne menu degustacyjne

I

Karp Zatorski, kawior wędzony z pstrąga, pigwa

II

Foie gras, śliwka węgierka, śliwowica

III

Grasica, kasztany, brioszka

IV

Krem z dyni, żółtko, kwaśna śmietana

V

Jesiotr z Zatora, skorzonera, pęczak, szafran

VI

Sorbet z węgierki, dereniówka

VII

Comber z jelenia, fasola piękny Jaś, pieczona kapusta charsznicka, sos jałowcowy

VIII

Rokitnik, toffi, czekolada, sól morska

NOWA KARTA WIN

Pozwól, że zabierzemy Cię w enoturystyczną podróż po regionach Polski, w których winiarstwo przechodzi dziś okres odrodzenia. Nasza nowa karta to owoc naszej pasji do poszukiwania rodzimych odmian winorośli i lokalnych producentów wina.

KARTA WIN I ALKOHOLI

Letnie wieczory z muzyką na żywo

W każdy czwartek i piątek zapraszamy na wieczory z muzyką na żywo. Zaczynamy o godz 19:00

SONY DSC

Noc Restauracji 6-8 lipca w Restauracji Biała Róża

Podczas weekendu 6-8 lipca w autorskich restauracjach w całym kraju szefowie podawać będą własne interpretacje polskich smaków.
Pięciodaniowe menu degustacyjne skomponowane będą wyłącznie z polskich produktów najwyższej jakości. Każdy szef jako bazę wykorzysta sprawdzonych lokalnych dostawców, wskazując na pochodzenie produktów sięgnie także po produkty partnerów imprezy.

Menu:
AMUSE-BOUCHE
Lody z musztardy miodowej / wędliny / ser Bursztyn

PRZYSTAKWA
Wątroba jagnięca z Wrzosówki – wątroba jagnięca / chałka / maliny

DANIE GŁÓWNE I
Chłodnik z pomidorów malinowych – pomidory malinowe / olej pieprzowy / lody bazyliowe

DANIE GŁÓWNE II
Łopatka cielęca – łopatka cielęca / babka z bobu / fasolka szparagowa / palony por

DESER
Czarna jagoda / kruche ciasto / beza

CHEF: Łukasz Cichy

Kontakt w celu rezerwacji:
telefon – 12 421 51 90
email – biuro@restauracjabialaroza.pl

Podczas weekendu 6-8 lipca w autorskich restauracjach w całym kraju szefowie podawać będą własne interpretacje polskich smaków.
Pięciodaniowe menu degustacyjne skomponowane będą wyłącznie z polskich produktów najwyższej jakości. Każdy szef jako bazę wykorzysta sprawdzonych lokalnych dostawców, wskazując na pochodzenie produktów sięgnie także po produkty partnerów imprezy.
W tym roku naszą aspiracją jest wyselekcjonowanie 100 restauracji w związku ze 100 leciem niepodległości.
W 2018 roku partnerami imprezy są wytwórcy jakościowych wyrobów kulinarnych między innymi: producent sera Bursztyn i Kolekcji Serowara Spółdzielnia Mleczarska Spomlek oraz Łagowski Manufaktura wytwarzająca oleje smakowe.

Start imprezy w piątek 6 lipca o godzinie 18:00.