Aktualności

Kolacja walentynkowa 2018

Pięciokursowa kolacja na tegoroczne Walentynki – zapraszamy Was już od 10 lutego!

Menu dostępne po wcześniejszej rezerwacji; biuro@restauracjabialaroza.pl, 12 421 51 90

 Kurs I

Tuńczyk, seler naciowy, szampan

veg  Awokado, grilowany bakłażan, sos orzechowy, trybula

Kurs II

Comber z królika, skorzonera, wanilia

veg  Rawioli z selera, trawa cytrynowa, mięta pieprzowa, kalarepa

Kurs III

Krem z raków i langustynek, pomarańcz

veg   Krem  z dyni z mlekiem kokosowym, salsą z mango

Kurs IV

Kotlet jagnięcy, ziemniak truflowy, papryka, burak

veg  Ser halloumi, ciecierzyca, figa, ziemniak truflowy, papryka

Kurs V

Czekolada, hibiskus, płatki róż

115 zł/os

Godziny otwarcia 31.12 i 01.01

W ostatni dzień roku, tj. 31 grudnia restauracja otwarta jest tylko wieczorem, na kolację sylwestrową (konieczna wcześniejsza rezerwacja). 1 stycznia zapraszamy Was od godz. 14:00.
W każdy weekend w sezonie zimowym w Nowym Roku pracujemy od godz. 13:00 (soboty i niedziele). Zapraszamy!

Godziny otwarcia w Święta Bożego Narodzenia

24 grudnia – restauracja otwarta do godz. 13:00 – tylko odbiory zamówień cateringowych

25 grudnia – restauracja zamknięta

26 grudnia – restauracja otwarta od godz. 13:00

ZAPRASZAMY

Wesołych Świąt! Merry Christmas!

Radosnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia,
zdrowia, spokoju i szczęścia w Nowym Roku 2018

SONY DSC

Świąteczne potrawy na wynos

Pora zaplanować menu na świąteczny czas. Jak co roku, przygotowaliśmy dla Was ofertę dań , które możecie zamówić u nas i odebrać przed świętami lub 24 grudnia do godz. 13. W naszym bożonarodzeniowym menu znajdziecie wszystkie tradycyjne potrawy, które powinny znaleźć się na świątecznym stole.

Potrawy wigilijne na wynos 2017

 

Godziny otwarcia

W okresie jesienno-zimowym w niedziele restauracja czynna będzie od godz. 13:00

W pozostałe dni zapraszamy standardowo od 12:00

Gęsina na Św. Marcina od 10 listopada w Restauracji Biała Róża

Dobra kuchnia i gastronomia w rozumieniu Slow Foodu opiera się na trzech kluczowych pojęciach: dobre, czyste, sprawiedliwe. Dobre, bowiem produkty zawsze powinny być wyjątkowe, zwłaszcza pod względem organoleptycznym. Czyste, gdyż powinny być wytwarzane naturalnie i wreszcie sprawiedliwe, czyli przestrzegające zasad tzw. sprawiedliwego handlu, który powinien skracać długi łańcuch dystrybucyjny i uzależnienie korporacyjne.

I taka właśnie jest polska gęś owsiana:; unikatowa w skali świata pod względem smaku, polskie autochtoniczne rasy gęsi, która respektuje naturalność chowu, sezonowość i wykorzystanie prostych, naturalnych pasz.

W XIX wieku na Warszawskiej Giełdzie Towarowej sprzedawano rocznie około 3,5 miliona gęsi, które w większości trafiały do Niemiec. Od tamtej pory renoma polskich gęsi właściwie nie ma konkurencji w Europie. Gęsina wśród drobiu jest dzisiaj bezwzględnie najzdrowszym mięsem o wyjątkowych walorach smakowych.

Przystawka

Pierogi z gęsi, kasza gryczana, gruszka, jarzębina 22 zł

Zupa

Krupnik z wędzonych serc i żołądków gęsich, kasza krakowska, jarmuż 16 zł

Danie główne

Pierś z gęsi, topinambur, wężymord, suflet pomarańczowo-dyniowy 58 zł

lub

Udziec z gęsi, kremowe ziemniaki, liście brukselki z plastrami buraka, sos z Śliwowicą Łącką 58 zł

Deser

Ptyś, krem z orzechów laskowych, lody z wędzonej węgierki 18 zł

 

Wigilia firmowa

Zbliża się czas przedświątecznych spotkań. Ciepło kominka, wyjątkowy smak i wygląd dań, zapach świerku i świąteczna atmosfera  sprawią, że wigilię firmową w Białej Róży będziecie długo wspominać z przyjemnością.

Autorem proponowanych dań jest szef kuchni Łukasz Cichy. W naszym tegorocznym menu znajdziecie nie tylko świąteczne dania (barszcz kiszony z uszkami, filet z karpia zatorskiego, kaczka pieczona z jabłkami)  ale też propozycje mniej tradycyjne, w charakterze zbliżone do naszej karty menu (wędzony węgorz, krem z jarmużu z suszonymi grzybami, schab z dzika)

W sprawie rezerwacji i dodatkowych informacji prosimy o kontakt.

Mail: biuro@restauracjabialaroza.pl

Serdecznie zapraszamy

Zaplanuj z nami swoje spotkanie biznesowe

Zaproś swoich Gości na kolację z degustacją win, szkolenie i lunch biznesowy, elegancki koktajl po konferencji albo zaplanuj firmową integrację na koniec roku.

W restauracji Biała Róża zorganizujesz kolację do 120 os, z możliwością rezerwacji całej restauracji lub jednego z jej pomieszczeń na wyłączność.

Przykładowe menu na kolację biznesową:

Menu 130 zł/os

WINE PAIRING 70 zł

PRZYSTAWKA ZIMNA

Sałaty, ser Kozia Babka z Wańczykówki, śliwka, polne zioła, cytrusowy winegret

Sancerre, Roger et Didier Raimbault, Francja 75 ml

PRZYSTAWKA CIEPŁA

Policzki wołowe, puree z pasternaka, sos jałowcowy

Tavel, „La Forcadiere”, Domaine Maby, Francja 75 ml

DANIE GŁÓWNE

Polędwica z dorsza, kluski z marchewki, cukinia, papryka czerwona, cydr

Bourgogne, Domaine Forey Pere & Fils, Francja 75 ml

DESER

Pączki czekoladowe, sorbet cytrynowy

Barolo Chinato, Fratelli Rovero, Piemont, Włochy 50 ml

Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

pjimage

Wieczór z muzyką na żywo 25.08.17

Dzisiaj wieczór z muzyką na żywo, zaczynamy o 19:00, serdecznie zapraszamy!