Aktualności

Nowa sala restauracyjna

Udostępniliśmy dodatkową przestrzeń na piętrze. Sala idealnie nadaje się na organizację spotkań rodzinnych, lunchy lub kolacji biznesowych  a nawet kameralnych wesel.

Sala jest świeżo po remoncie, klimatyzowana, ma osobne toalety i zaplecze kuchenne, mieści do 100 os. Zapraszamy do rezerwacji: biuro@restauracjabialaroza.pl

 

25.04.2019 Kolacja Slow Food Masterclass w Restauracji Biała Róża

pjimage (2)

🍽️ 25 kwietnia w Restauracji Biała Róża odbędzie się pierwsza z serii slowfoodowych kolacji degustacyjnych z udziałem znanych europejskich przedstawicieli sztuki kulinarnej.

Menu degustacyjne stworzymy dla Was w pięcioosobowym składzie szefów kuchni, których łączy oczywiście pasja do idei Slow Food.
Podczas kolacji będziemy rozmawiać i o tym, jak powstają menu inspirowane często zapomnianymi już lokalnymi recepturami, ze świadomie wybranych unikatowych produktów ekologicznych.

ZAGRANICZNY GOŚĆ SPECJALNY:

Islandzki szef kuchni Gísli Matthías Auðunsson. Gisli znany jest z tego, że szczególną wagę przykłada do jakości i pochodzenia produktów (dlatego sam wypływa w morze po ryby i zbiera zioła na łąkach) oraz zachowania kulinarnej tradycji kuchni islandzkiej.

GOSPODARZ:
Łukasz Cichy, szef kuchni Restauracji Biała Róża

GOŚCIE:
Michał Cienki z Art Restauracja.
Paweł Kras, restauracja Bottiglieria 1881
Bartosz Gadzina z Czańca, który w Przetwórni Beksien sam produkuje oleje, octy i kiszonki.

Cena/os za kolację z wine pairingiem: 160 zł/os
Rezerwacje: biuro@restauracjabialaroza.pl

Wkrótce poznacie menu, nad którym aktualnie przechodzą burze slowfoodowych mózgów

Slow Food Masterclass tasting menu dinner at Biała Róża Restaurant is the first of a series of six dinners. This meeting features local chefs and a well-known European representative of the Culinary Arts. All of them share a passion for the idea of Slow Food.

21.03.19, godz. 19:00 Kolacja z winiarzem z Nowej Zelandii i degustacja

Iinfo-na-fb5

Pierwszy dzień wiosny, wyjątkowy gość, menu degustacyjne i unikatowe wina z Nowego Świata! Zapraszamy Was na kolację połączoną z degustacją nowozelandzkich win.

Będziemy próbować win z magicznego miejsca, najbardziej wysuniętego na południe winiarskiego kraju świata, gdzie na klimat wpływają prądy antarktyczne, a na Wyspie Południowej wszystkie regiony winiarskie leżą nad morzem albo w jego pobliżu. Tamtejsze sauvignon blanc stały się wizytówką win nowozelandzkich.

Właśnie z regionu Marlborough przyjeżdża do nas Dan Taylor. Opowie o swoich winach, powstających pod marką o nazwie Tohu.
Tohu prezentuje wysublimowane smaki i aromaty, odzwierciedlające kamieniste i gliniaste gleby Awatere Vineyard, gdzie powstają wina tej marki. Tutaj noce są chłodne, a okres dojrzewania gron długi co w połączeniu z wpływem oceanu pozwala osiągnąć fantastyczną świeżość wina oraz długi, utrzymujący się posmak.

O menu opowie jego autor, czyli szef kuchni Restauracji Biała Róża, Łukasz Cichy.

Zapraszamy!!!
biuro@restauracjabialaroza.pl

AMUSE BOUCHE
królik/szczaw/marchew

1
KRUCHE SAŁATY, MIĘTA PIEPRZOWA, OCET Z DZIKIEGO BZU
TOHU SAUVIGON BLANC
2
PRZEGRZEBKI, KALAFIOR, JUZU
ARONUI ALBARINO
3
POLĘDWICA Z DORSZA, MARCHEW, OGÓREK
TOHU CHARDONNAY
4
SCHAB Z DZIKA, SZCZAW, TRAWA ŻUBROWA
TOHU PINOT NOIR

czekolada, pomarańcza

150 zł/os

Menu Walentynkowe 2019

Serdecznie zapraszamy wszystkich chcących wyjątkowo spędzić walentynkowy wieczór. 14 (czwartek) i 15 (piątek) lutego, serwujemy specjalne menu walentynkowe skomponowane przez szefa kuchni Łukasza Cichego. Dostępne jest również menu wegetariańskie.

Zarezerwuj stolik mailowo lub telefonicznie  : biuro@restauracjabialaroza.pl, 12 421 51 90

115zł

Amuse Bouche

KURS 1

RAVIOLI Z HOMAREM, MARCHEW, KARDAMON

LOBSTER RAVIOLI, CARROTS, CARDAMOM

WEG ravioli z serem Pijana Koza, lubczyk, marchew, kardamon

VEG ravioli with “Drunk Goat” cheese, lovage, carrots, cardamom

KURS 2

KREM Z TOPINABURU, WEDZONY JESIOTR, OLIWA PAPRYKOWA

CREAM OF JERUSALEM ARTICHOKE SOUP, SMOKED STURGEON, PAPRIKA OLIVE OIL

WEG krem z topinamburu, kawior z grejpfruta, oliwa pietruszkowa

VEG cream of Jerusalem artichoke, grapefruit caviar, parsley olive oil

KURS 3

PIERŚ Z BAŻANTA, ZIEMNIAK TRUFLOWY, SKORZONERA, WANILIA

PHEASANT BREAST, PURPLE POTATO, SALSIFY, VANILLA

WEG risotto, awokado, skorzonera, borowik

VEG risotto, avocado, salsify, porcini mushroom

KURS 4

TRUSKAWKA, CHILI, CZEKOLADA

STRAWBERRY, CHILI, CHOCOLATE

Przygotujemy dla Ciebie świąteczny catering

Dania na Bożonarodzeniowy stół

Świąteczne potrawy wigilijne, przygotowane na bazie produktów najwyższej jakości oraz tradycyjnych receptur przez naszych doświadczonych kucharzy.

Pełna propozycja menu: Dania Bożonarodzeniowe na wynos_menu 2018

Serdecznie zapraszamy do składania świątecznych zamówień: biuro@restauracjabialaroza.pl

Gęsina na Św. Marcina 2018

Na X edycję Gęsiny na Świętego Marcina znajdziecie ponad 100 restauracji, w których można skosztować wyśmienitej polskiej gęsiny oraz Wina Świętomarcińskiego z Winnicy Turnau. Przez okrągły miesiąc, do 3 grudnia zapraszamy też do nas na to wyjątkowe menu!

G_18

Gęsina na Św. Marcina 2018

St. Martin’s Goose 2018

Przystawka/Starter

Gęsie żołądki confit, konfitura z pigwy, tost     22 zł

Goose gizzard confit, quince confiture, toast 22PLN

Zupa/Soup

Bulion grzybowy, kołduny z gęsią, bakalie     18zł

Mushroom consommé, mini ravioli with goose, dried fruit 18PLN

Danie główne/Main Course

Galantyna z gęsi po staropolsku, wężymord, babka z kapusty charsznickiej     52zł

Goose galantine, black salsify, pickled cabbage scone 52 PLN

1 listopada restauracja nieczynna

W dzień Wszystkich Świętych, 1 listopada, restauracja będzie nieczynna.

Zapraszamy w piątek

Jesienne menu degustacyjne

I

Karp Zatorski, kawior wędzony z pstrąga, pigwa

II

Foie gras, śliwka węgierka, śliwowica

III

Grasica, kasztany, brioszka

IV

Krem z dyni, żółtko, kwaśna śmietana

V

Jesiotr z Zatora, skorzonera, pęczak, szafran

VI

Sorbet z węgierki, dereniówka

VII

Comber z jelenia, fasola piękny Jaś, pieczona kapusta charsznicka, sos jałowcowy

VIII

Rokitnik, toffi, czekolada, sól morska

NOWA KARTA WIN

Pozwól, że zabierzemy Cię w enoturystyczną podróż po regionach Polski, w których winiarstwo przechodzi dziś okres odrodzenia. Nasza nowa karta to owoc naszej pasji do poszukiwania rodzimych odmian winorośli i lokalnych producentów wina.

KARTA WIN I ALKOHOLI